Børsen stiger fra start fredag - opptur for Norwegian

Etter gårsdagens bratte fall er det igjen grønne piler på Oslo Børs. Norwegian stiger etter å ha falt 15 prosent torsdag.

Etter at ryktene torsdag kveld begynte å gå om at den amerikanske sentralbanken vurderer å avvente rentehevinger neste år, ble store deler av gårsdagens nedgang hentet inn på Wall Street.

Oppturen i USA får Oslo Børs til å starte i pluss fredag. Hovedindeksen stiger 0,5 prosent til 830,08 poeng.

Torsdag opplevde Børsen det kraftigste fallet siden 8. februar 2016.

E24 BØRS: Følg utviklingen her

Mest omsatt i åpningen er som vanlig Equinor, med en oppgang på 0,41 prosent. DNB og Marine Harvest følger på plassene bak, henholdsvis opp 0,17 og 0,23 prosent.

Dagen kan bli oljepreget ettersom Opec torsdag utsatte beslutningen om produksjonskutt.

Fredag er det ventet at kartellet vil prøve komme til en enighet med Russland om kutt.

Oljeprisen er ved åpning ned 0,86 prosent til 59,68 dollar fatet. Det er rundt samme nivå som da Oslo Børs stengte torsdag.

Norwegian tar av

Norwegian-aksjen stiger fem prosent på Oslo Børs i tidlig handel. Aksjen tar dermed igjen noe av det tapte etter torsdagens blytunge fall.

Etter å ha levert trafikktall som viste tommere fly og en milliardsmell på drivstoff-hedging, dundret Norwegian ned 15,4 prosent.

Det var selskapet neste verste børsdag noensinne.

Det er en tung start på dagen for Protector Forsikring, etter at selskapet kom med en oppdatering på situasjonen rundt skadedyret skeggkre og den økonomiske situasjonen.

Skjeggkre-smell

Protector-aksjen faller 9,11 prosent til 42,90 kroner et kvarter etter åpning på Oslo Børs.

Selskapet varslet i en melding fredag moren at de «vil vurdere strategiske opsjoner for biligselgerforsikring». I tillegg er det som forventet flere skader tilknyttet skjeggkre i fjerde kvartal, enn kvartalet før.

Etter å ha vurdert tallet på skader som er meldt i oktober og november regner Protector med at nøkkeltallet «net combined ratio» kan havne på rundt 107 prosent for regnskapsåret 2018.

Dette nøkkeltallet viser kostnader og skadeutbetalinger i prosent av inntektene. Jo høyere tall, jo mindre tjener selskapet. Ut fra tallet som oppgis indikerer det at det vil gå i minus.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå