Verste børsdag siden sommeren 2016

Oslo Børs hentet inn deler av børsnedgangen etter Wall Street åpnet lettere enn fryktet. 


<p><b>VOND DAG:</b> Tirsdag er den tredje dagen på rad Hovedindeksen på Oslo Børs faller. </p>

VOND DAG: Tirsdag er den tredje dagen på rad Hovedindeksen på Oslo Børs faller. 

Hovedindeksen på Oslo Børs stengte ned 2,27 prosent til 784 poeng tirsdag. 

Det er den verste børsdagen i Oslo siden 27. juni i 2016, da markedet fortsatt var sjokkert over at flertallet av britene stemte seg ut av EU. 

– Kommer seg nå

Tirsdag kunne imidlertid endt enda verre. Oslo Børs startet bratt ned fra 783 poeng til 771 poeng ved åpning etter kraftig fall i aksjemarkedene i USA og i Asia mandag kveld og natt til tirsdag. 

Først da det amerikanske markedet åpnet 15.30, lettet Hovedindeksen fra 775 poeng til 790 poeng.  

– Fallet stabiliserte seg raskt, og har i grunn holdt seg stabilt gjennom dagen frem til vi fikk en oppgang etter markedet åpnet i USA. Hovedbildet er avventende, sier seniorøkonom i Swedbank, Øystein Børsum, til E24. 

– Oslo Børs kommer seg nå, sier Børsum, som tror på oppgang onsdag. 

Norwegian falt 10 prosent

Blant dagens mest omsatte aksjer, falt Statoil 1,77 prosent, DNB 2,59 prosent og Telenor 2,54 prosent. 

Statoil er tynget av prisen for nordsjøolje, som har falt tre dollar den siste uken. Tirsdag ettermiddag koster nordsjøolje 67,05 dollar fatet, opp 11 cent i dag. 

Flyselskapet Norwegian falt 10,96 prosent etter selskapet leverte trafikktall tirsdag morgen. Tallene viste at passasjerveksten er sterk, men flyene var ikke fulle nok til å begeistre investorene. 

På Oslo Børs var det duket for dramatikk fra åpning klokken 09.00. Pågangen av nordmenn som ville handle aksjer, ble så stor at nettsidene til Nordnet og Netfonds gikk begge offline nærmest umiddelbart etter at bjellen ringte på Oslo Børs. 

Markedsbevegelsene på begge sider av Atlanteren er store tirsdag, og børsutviklingen på Wall Street har siden åpning 15.30 vært retningsvill. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå