Kraftigste oppgang for Oslo Børs på over fire måneder

Etter en tydelig oppgang fra start, fikk Hovedindeksen virkelig fart oppover utover dagen. Oljeprishopp, Norwegian-rykter og Hydro fremgang i Brasil bidro til børsfest i Oslo.

Hovedindeksen endte opp 1,84 prosent til 882,49 poeng 16. mai. Det er den kraftigste oppgangen siden 4. januar.

Store deler av oppgangen må tilskrives en god dag for oljeprisen, som klatret 1,31 prosent til 72,90 dollar fatet etter at uro i Midtøsten fortsetter å gi usikkerhet, skriver CNBC.

Mest omsatt var Equinor som steg 0,82 prosent etter oljeprishoppet. Aksjen ble handlet ex-utbytte torsdag.

Energiindeksen endte opp 2,21 prosent, men ble slått av oljeservice som endte opp 3,25 prosent.

Hydro nærmere oppstart

Hydro-aksjen var nest mest omsatt, og steg 4,87 prosent. Det etter at en føderal domstol i Brasil i en sivil sak hevet produksjonsforbudet mot Alunorte-anlegg.

Anlegget fortsetter for halv maskin inntil forbudet under den strafferettslige prosessen også blir hevet.

– Jeg er fornøyd med støtten fra lokale interessenter og våre ansatte. Vi ser fram til å kunne gjenoppta driften i Alunorte og starte opp igjen den fulle verdikjeden, som vil være positivt for oss og staten Pará, sa konserndirektør John Thuestad for forretningsområdet Bauksitt og Alumina tidligere torsdag.

Det har også vært en svært god dag for Norwegian, som endte opp hele 13,78 prosent til 40,05 kroner aksjen etter nye oppkjøpsrykter fra den spanske avisen Expansion.

Norwegian lettet på rykter

Norwegian-aksjen var i torsdagens handel verdt 44,50 kroner på det meste. Selskapet har imidlertid mye å ta igjen. Så langt i år har aksjen falt nesten 60 prosent.

Avisen siterer «markedskilder» på at investorer nå posisjonerer seg på mulighetene for et mulig bud fra British Airways-eier IAG eller tyske Lufthansa.

Flyselskapet selv har ikke ønsket å kommentere artikkelen i den spanske avisen.

Ellers var Mowi opp 0,75 prosent, DNB opp 2,03 prosent og Telenor opp 2,06 prosent.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå