Børssjefen: - Mye bedre tilbud

Budkrigen om Oslo Børs er i gang etter at Nasdaq kastet seg inn kampen. Men børsdirektøren vil ikke spekulere i om Euronext vil trekke milliardbudet.

VIL GÅ SAMMEN: Administrerende. direktør for Nasdaq Nordics, Lauri Rosendah, konsernsjef i Oslo Børs VPS, Bente A. Landsnes og styreleder i Oslo Børs VPS Holding ASA l, Catharina Hellerud (t.h.), poserte sammen utenfor Oslo Børs etter deres felles pressekonferanse onsdag.
VIL GÅ SAMMEN: Administrerende. direktør for Nasdaq Nordics, Lauri Rosendah, konsernsjef i Oslo Børs VPS, Bente A. Landsnes og styreleder i Oslo Børs VPS Holding ASA l, Catharina Hellerud (t.h.), poserte sammen utenfor Oslo Børs etter deres felles pressekonferanse onsdag.

I morgentimene onsdag kastet Nasdaq seg inn i kampen om Oslo Børs. Selskapet overbyr Euronext, som allerede eier og har forhåndsaksept på 50,6 prosent av aksjene.

– Vi tror at kombinasjonen av Nasdaq og Oslo Børs VPS vil ha en veldig bra fremtid sammen, sier Nasdaq Nordic-sjef Lauri Rosendahl på en pressekonferanse onsdag.

Rosendahl sier at Nasdaq har jobbet intensivt gjennom julen for å jobbe frem en løsning med god industriell logikk.

– Mye bedre tilbud

Børsdirektør Bente A. Landsnes peker på sin side på at Nasdaq allerede er inne i det norske markedet gjennom Nasdaq Commodities.

– Vi startet ganske tidlig å vurdere alternativer og har arbeidet mye med både Euronext og Nasdaq for å vurdere deres forslag og utvikling av det norske markedet, sier Landsnes.

– Vi mener helhetlig at dette er et så mye bedre tilbud, at det har fått en enstemmig støtte fra hele vårt styre og vår ledelse, sier Landsnes om budet fra Nasdaq.

– Det er åpenbart for oss at norske selskaper vil ha en mye høyere synlighet i en nordisk plattform, sier Landsnes.

– Euronext har 50,6 prosent inkludert aksjer de eier og forhåndsaksepter. Venter dere at Euronext nå vil gi opp?

– Jeg vil ikke spekulere i hva Euronext vil gjøre, men det er sånn at de har en søknad hos regulatoriske myndigheter. Nasdaq vil snart sende inn sin. Da vil finansdepartementet og Finanstilsynet i så fall behandle to søknader, sier Landsnes.

Styreleder i Oslo Børs, Catharina Hellerud, mener Nasdaqs bud står sterkere enn Euronext.

– Vi tror at de tingene vi har lagt vekt på i vår vurdering også vil være noe norske myndigheter finner relevant å vurdere når de skal se på konsesjonssøknadene, sier styreleder Catharina Hellerud i Oslo Børs VPS.

– Det er forhold knyttet til videreutvikling av de norske markedsplassene og av VPS. Det er både strategisk og administrell logikk for en løsning med Nasdaq sammenlignet med Euronext.

Nasdaq AB, som eies av den amerikanske Nasdaq-børsen, meldte onsdagat de nå fremsetter et tilbud om å kjøpe alle aksjene i Oslo Børs til 152 kroner per aksje.

Det er syv kroner mer enn budet Euronext har gitt på 145 kroner.

Euronext kom med sitt bud på julaften og har siden den gang sikret seg kontrollen over mer enn halvparten av aksjene i Oslo Børs gjennom at mange aksjonærer har akseptert tilbudet deres.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå