Norwegian til topps på rekordhøy børs

Olje, fly og farmasi bidro til at uken åpnet med ny bestenotering for Hovedindeksen.


<p><b>OPPTUR:</b> Norwegian ser endelig ut til å ha lagt bak seg lisensproblemene i USA, og aksjen tok av på Oslo Børs.</p>

OPPTUR: Norwegian ser endelig ut til å ha lagt bak seg lisensproblemene i USA, og aksjen tok av på Oslo Børs.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte mandag opp 0,93 prosent til 663,65 poeng.

Dette innebærer ny sluttkurs-rekord, etter at den forrige bestenoteringen ble brutt ved 662,79 poeng i forrige uke.

Oljeprisen fortsetter oppover i takt med at nyhetsslippet fra Opec i forrige uke fordøyes. Spotprisen på et fat brentolje har flere ganger snust på 55 dollar i løpet av dagen, mens prisen på den amerikanske lettoljen er snaut 52 dollar per fat.

Det er imidlertid ikke først og fremst oljeaksjene som driver oppturen. Børslokomotivet Statoil er ned 0,33 prosent til 149,0 kroner per aksje. Hovedindeksen ble primært trukket opp av DNB, som stiger 1,59 prosent til 128,0 kroner per aksje.

Mest av alle stiger imidlertid flyselskapet Norwegian, som endelig har «landet» flytillatelsen for datterselskapet Norwegian Air International i USA.

Nå lover administrerende direktør Bjørn Kjos betydelig satsing i den store verden. Investorene gir tommelen opp, og aksjen stiger 15,01 prosent til 298 kroner på høy omsetning.

Det er verdt å merke seg at børsraketten Nordic Nanovector fortsetter oppturen. Selskapet har lagt frem lovende resultater for legemiddelkandidaten Betalutin på en konferanse i California, og stiger 9,73 prosent til 124 kroner per aksje på børsen.

Nordic Nanovector er nå opp hele 779,43 prosent så langt i år.

Global opptur

I resten av verden er den tyske DAX-indeksen opp 1,53 prosent for dagen. Også London-børsen holder «hodet over vannet», og stiger 0,2 prosent.

Samtidig har den gode stemningen smittet over på børsen i New York, der de toneangivende aksjeindeksene alle er i pluss. Dow Jones Industrial stiger 0,42 prosent til 19.249 poeng, og baner med det vei inn i nytt rekordterritorium.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå