Oslo Børs stenger med ny rekord

Hovedindeksen setter ny rekord i starten av uken, godt hjulpet av Telenor, som leverte langt bedre resultater enn markedsforventning. Mens Norske Skog blir dagens store taper.


<p><b>REKORD:</b> Mandag ettermiddag settes det igjen en rekord for hovedindeksen, som ender på rekordhøye 729 peong.</p>

REKORD: Mandag ettermiddag settes det igjen en rekord for hovedindeksen, som ender på rekordhøye 729 peong.

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret opp til 728,74 poeng mandag morgen.

Utover dagen beholder indeksen svevet, og legger seg på rekordhøye 729,18 poeng mandag ettermiddag etter stengetid.

Dette er den høyeste rekorden for indeksen siden 16. mai i år.

Forrige rekord var på 728,32 peong.

Godt hjulpet av «Telenor-rally»

Telenor leverte mandag morgen sterkere kvartalstall enn det markedet hadde sett for seg, hvilket har utløst en kursoppgang på over 8,2 prosent til 154 kroner per aksje.

Telenor slo ifra seg med et rapportert driftsresultat (EBITDA) før andre inntekter og kostnader på 12,7 milliarder kroner i andre kvartal, hvilket er en økning på 12 prosent sammenlignet med samme periode året før.

Det var på forhånd ventet et rapportert brutto driftsresultat på 11,8 milliarder kroner av omsetning på 31,2 millioner, ifølge SME Direkt for TDN Finans.

«Selv om tre Telenor-datterselskaper allerede hadde rapportert sterkere resultater enn ventet i andre kvartal i sum, leverte Telenor-konsernet likevel en positiv overraskelse på rundt fire prosent på EBITDA, justert for de asiatiske datterselskapene», oppsummerte DNB Markets i en analyse rett etter resultatslippet mandag morgen.

Rett nedover for Norske Skog

Flere bidragsytrere har vært med på børsens løft mandag, blant annet Norwegian Air Shuttle og Norsk Hydro, som går opp henholdsvis 2,37 og 0,58 prosent. DNB (+0,87) og Marine Harvest (+1,91) dro også hovedindeksen opp mandag.

Derimot lander Norske Skog solid i andre enden av skalaen, som er ned 21,13 prosent til 0,56 kroner etter å ha sluppet en rekapitaliseringsoppdatering før helgen.

Fredag kveld kom meldingen om at Norske Skog har mottatt to forslag om refinansiering.

Begge forslagene vil gjøre at eksisterende aksjonærer vil sitte igjen med en brøkdel, om forslagene blir godkjent.

I juni kom det ellers frem at styret i Norske Skog hadde valgt å benytte seg av en 30-dagers rett til å utsette rentebetaling på deler av gjelden. Dette gjelder den pantsikrede obligasjonsgjelden. Den pantsikrede obligasjonsgjelden utgjør 290 millioner euro med en rente på 11,75 prosent.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå