Oslo Børs faller tilbake etter solid opptur fra start

Pilene pekte oppover på Oslo Børs etter påskedvalen.

Oppdatert kl. 09.56: Oslo Børs faller tilbake etter at børsdagen startet solid i pluss. En time etter åpning er Hovedindeksen ned 0,01 prosent. 

Oljeprisoppgang

Hovedindeksen stiger fra start etter at Børsen har hatt påskefri. Det skjer blant annet etter en solid oljeprisoppgang det siste døgnet.

Kort tid etter åpning var Hovedindeksen opp 0,71 prosent til 869,42 poeng. Etter en snau halvtime er oppgangen noe moderert - Børsen stiger 0,31 prosent.

Oljeprisen er opp 0,47 prosent til 74,60 dollar fatet tirsdag. Det er rundt tre dollar over det prisen var på da Oslo Børs stengte onsdag før påske.

Årsaken USAs beslutning om ikke lenger å gi unntak fra sanksjonene mot Irans oljevirksomhet.

En gruppe av land hadde fått unntak etter at USA i fjor gjeninnførte oljesanksjoner mot Iran, men mandag ble det kunngjort at USA krever at alle stopper kjøpene av iransk olje.

Like før børsåpning varslet EMGS at aksjen er handelsstanset i påvente av melding fra selskapet.

Oljeaksjene stiger

Mandag steg oljeprisen nær tre prosent etter at USA besluttet å fjerne unntaket fra sanksjonene mot Iran som har gitt enkelte land mulighet til å importere olje fra landet.

Tirsdagen har oppturen fortsatt, og oljeprisen er opp 0,44 prosent til 74,57 dollar fatet.

Det er godt nytt for oljeaksjene på Oslo Børs. Equinor er opp 2,47 prosent som mest omsatte aksje fra tidlig handel.

Aker BP stiger på sin side 2,95 prosent, mens DNO er opp 1,75 prosent.

Energisektorindeksen på Oslo Børs stiger samtidig 2,47 prosent. Oljeserviceindeksen OBOSX stiger 3,08 prosent.

Solhopp

Aksjen til EAM Solar gjør et hopp på 26 prosent fra start på Oslo Børs tirsdag, og sendes dermed rett til topps.

Det skjer etter at en domstol i Milan har konkludert med at det norske solenergi-selskapet har blitt svindlet av to navngitte forretningsmenn i forbindelse med salget av den såkalte p31-porteføljen, bestående av solkraftverk i Italia.

Saken har vært i rettssystemet i flere år. EAM har ment seg utsatt for svindel, og på torsdag i forrige uke kom det altså en dom i straffesaken.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå