PwC-topp Håvard S. Abrahamsen blir ny børsdirektør

Oslo Børs har ansatt Håvard S. Abrahamsen som ny sjef. Han tar over for Bente A. Landsnes senest neste sommer.

PWC-partner Håvard S. Abrahamsen blir ny direktør ved Oslo Børs.
PWC-partner Håvard S. Abrahamsen blir ny direktør ved Oslo Børs.

Abrahamsen (52) blir ny børsdirektør for Oslo Børs og konsernsjef for Oslo Børs VPS, og starter i jobben senest 1. juli 2019, opplyser Børsen i en pressemelding.

Abrahamsen kommer fra stillingen som partner i revisjons- og rådgivningsselskapet PwC, der han har vært partner siden 2002.

Børsens nye direktør var administrerende direktør for PwC i perioden fra 2010 til 2018, og har før det fartstid som aksjedirektør ved Oslo Børs.

– Jeg ser dette som en utrolig spennende og viktig oppgave, sier den påtroppende direktøren til E24.

– Jeg har jobbet på Oslo Børs tidligere, og kjenner i hvert fall den delen av virksomheten fra den gangen. Så er VPS kommet til senere, så det blir et nytt kapittel, sier han.

Tar over senest neste sommer

Børsen skriver at det var særlig avgjørende for ansettelsen at Abrahamsen har lang og bred toppledererfaring fra et miljø med kompetanse i kapital- og bedriftsmarkedet.

– Som konsernsjef og børsdirektør har man en synlig og bred rolle som stiller store krav til lederskap både faglig og kommersielt. Oslo Børs VPS Holding er en sentral del av norsk finansiell infrastruktur, og det å opprettholde tillit til aktører i inn- og utland er svært viktig, sier styreleder Catharina Hellerud i en uttalelse.

Abrahamsen er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og høyere revisorstudium fra NHH.

Han tar over for Bente A. Landsnes, som i oktober varslet at hun takker av i 2019 etter å ha ledet Oslo Børs siden januar 2006.

På forsiden nå