Vil ta marihuana på Oslo Børs

Selskapet Canadian Cannabis forbereder en emisjon på 10 millioner dollar for å ta cannabis- og marihuana-produksjon på Oslo Børs.


<p><b>RÅVARER:</b> Medisinsk marijuana er blitt stor business i USA og Canada. Nå vil en canadisk produsent tegne seg på Oslo Børs.</p>

RÅVARER: Medisinsk marijuana er blitt stor business i USA og Canada. Nå vil en canadisk produsent tegne seg på Oslo Børs.

Det har i lange tider blitt solgt et stort utvalg av ymse varer i området rundt Tollbugata, men dette er første gang noen har prøvd å selge dem på Oslo Børs. Selskapet Canadian Cannabis er i Norge for å skaffe penger til en emisjon på 10 millioner dollar, skriver Finansavisen.

– Vi har gode kontakter med norske investorer og meglerhus. Når vi nå planlegger en kraftig ekspansjon i Europa, er derfor Oslo Børs et naturlig sted å notere aksjen fremfor å gå et sted vi ikke kjenner noen, sier gründer og administrerende direktør Ben Ward til samme avis.

Det er Pionér Kapital som tilrettelegger emisjonen og i første omgang skal det være snakk om en notering på markedsplassen Merkur Market.

Stor business i Nord-Amerika

Canada har 29 lisensierte cannabis-produsenter som tilbyr varene sine til en rekke klinikker og utsalgssteder over hele landet.

Foreløpig er etterspørselen mye større enn tilbudet og Canadian Cannabis ønsker nå å bygge et produksjonsanlegg på 30.000 kvadratmeter i Tsjekkia.

Sjefen frister med enorm avkastning for dem som vil være med på det grønne eventyret, men ifølge Finansavisen har aksjekursen falt jevnt og trutt siden selskapet ble etablert i januar 2014.

Ifølge en rapport gjengitt av Forbes er det lovlige marihuana-markedet i USA forventet å nå 7,1 milliarder dollar i 2016.

 <p><b>FYRER LØS:</b> Marihuana og cannabis er ikke lovlig i Norge ennå, men nå kan du trolig snart investere i det på Oslo Børs. Her fra Canadas feiring av marihuanaens uoffisielle bursdag: 20. april.</p>

FYRER LØS: Marihuana og cannabis er ikke lovlig i Norge ennå, men nå kan du trolig snart investere i det på Oslo Børs. Her fra Canadas feiring av marihuanaens uoffisielle bursdag: 20. april.

Havner i sprikende selskap

Dersom Canadian Cannabis holder seg til sine uttalte planer kan de altså søke om, og håpe på å få en godkjenning, til å bli notert på samme handleplass som blant annet rognkjeksoppdretteren Atlantic Lumpus, ferieleilighets-megleren Black Sea Property og litt mer trauste Aasen Sparebank.

Merkur Market er en såkalt multilateral handelsfasilitet (MTF). Denne er underlagt verdipapirhandelloven og Oslo Børs egne regler, men regelverket er mindre omfattende enn for ordinært børsnoterte selskaper.

I praksis betyr dette at det er mindre strenge krav til spredning, prospekt, flagging, tilbudsplikt, rapportering og selskapsgjennomgang før selskapene tas opp.

– Forskjellen mellom en MTF og et regulert marked i denne sammenhengen er at opptakskravene er mye lettere. Man vil typisk se selskaper her der noen er svært modne og svært velutviklet, mens andre er svært unge. Det må man være oppmerksom på når man går inn og investerer, sa børsdirektør Bente Landsnes til E24 da Merkur Market åpnet i januar i år.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå