- På jakt etter bloggere

Yahoo vurderer kjempebud på Tumblr, melder flere kilder.

<p><b>HANDLEGLAD:</b> Konsernsjef Marissa Mayer i Yahoo skal angivelig være på selskapsshopping.<br/></p>

HANDLEGLAD: Konsernsjef Marissa Mayer i Yahoo skal angivelig være på selskapsshopping.

Budet kan komme til å ligge på rundt 1.100 millioner dollar, og vil være Yahoos største oppkjøp under ledelse av konsernsjef Marissa Mayer, ifølge nyhetsbyrået AP.

Yahoos styre skal angivelig møtes søndag for å diskutere det mulige framstøtet, som regnes som et ledd i arbeidet med å skaffe mer trafikk og flere annonsører på selskapets nettside og mobilapplikasjon.

Les også: Yahoo-sjefen vil ha slutt på hjemmekontor

Dersom styret vender tommelen opp, kan nyheten slippes allerede mandag. Da har selskapet invitert til lansering av «noe helt spesielt» ikke langt fra Tumblrs hovedkvarter.

Vil bli kule

Tumblr er en bloggplattform, som ifølge selskapet har 108 millioner blogger og 50 milliarder bloggposter. Plattformen brukes til å laste opp historier, bilder og annet digitalt innhold, og vokser raskt blant annet på mobil.

- Det viktigste er at de når en demografisk gruppe Yahoo ikke når. En studie viser at selv om brukerdatabasen kun er halvparten så stor som Instagrams og mindre enn Pinterest sin, så treffer de godt i gruppen som er mellom 18 og 29 år gamle, skriver Forbes Mark Rogowsky.

Dette er en gruppe Yahoo har gitt uttrykt for at de ønsker å nå i større grad enn i dag.

- En av våre utfordringer er at vi har en aldrende brukermasse. En del av utfordringen er å gjøre oss selv kule, hvilket vi bommet på i noen år, sa Yahoos finansdirektør Ken Goldman sist uke.

Sliter med inntjeningen

Yahoo har siden Marissa Mayer tok over roret kjøpt en rekke mindre selskaper, og blitt en favoritt blant investorene. Selskapet har imidlertid en rekke uløste problemer:

Omsetningen er relativt lav, de er fremdeles for avhengige av eierskapet i den kinesiske giganten Alibaba og de har slitt med å lande de helt store avtalene.

- Med ryktene om Yahoos framstøt mot Tumblr, prøver Mayer å løse minst to av disse problemene samtidig, skriver Rogowsky.

Tallenes tale underbygger at Yahoo sliter med å kapre en real bit av annonsemarkedet på nett. I årets tre første måneder styrket selskapet sitt resultat, men leverte skuffende negativ utvikling i omsetningen.

Les også: - Yahoo-sjef ønsker å dumpe Microsoft

Les også: Skuffende resultater gir dårlig stemning

Les også: - Apple og Yahoo vurderer tettere samarbeid

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå