Professor mener tiden er inne for å kjøpe aksjer

Mens mange storinvestorer taper penger på aksjefallet, er det gode nyheter for dem som vil inn på aksjemarkedet, mener økonomiprofessor.


<p><b>« BULL»:</b> Professor Ola H. Grytten mener sparere bør vurdere aksjemarkedet.</p>

« BULL»: Professor Ola H. Grytten mener sparere bør vurdere aksjemarkedet.

«Nå kan du begynne å tenke på å kjøpe aksjer», skriver Ola Grytten, professor i økonomisk historie ved Norges Handelshøyskole, i spalten Økonomi på søndag i Bergens Tidende.

Ifølge historikeren ser det «aldeles ikke helsvart ut for norsk økonomi til tross for relativt svake konjunkturutsikter for de neste par år.»

Med utgangspunkt i at han tror at renten kommer til å holdes lav, mener han at børs på sikt et «langt bedre investeringsalternativ enn rentebærende papirer.»

«Det er neimen ikke så sikkert at investeringer i aksjer er det dummeste man kan gjøre i tiden fremover. Det betyr ikke at bunnen i aksjemarkedet er nådd, men det betyr at vi på sikt kan vente børsoppgang fra dagens lave nivåer», skriver Grytten.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå