Brannrammede Grenfell Tower er forsikret av norske Protector

Boligblokken i London der det i natt brøt ut en storbrann er forsikret av det norske selskapet Protector Forsikring ASA.


<p><b>BRANNKATASTROFE:</b> Dette bildet er tatt av leilighetskomplekset onsdag morgen, mens brannvesenet jobbet intenst med å forsøke å slukke brannen.</p>

BRANNKATASTROFE: Dette bildet er tatt av leilighetskomplekset onsdag morgen, mens brannvesenet jobbet intenst med å forsøke å slukke brannen.

Protector skriver i en børsmelding onsdag morgen at de er forsikringsgiver for bydelen Royal Borough of Kensington and Chelsea, som inkluderer Grenfell Tower.

Det brøt ut brann i det 27 etasjer høye leilighetskomplekset natt til onsdag. Komplekset ligger vest i Kensington, vest i London.

Det vi vet onsdag morgen er at minst 30 mennesker er sendt til sykehus og at et ukjent antall mennesker skal ha omkommet i den kraftige brannen. Bygget med 120 leiligheter ble fullstendig overtent i brannen, som ligger i nærheten av Notting Hill.

– Våre tanker går til bygningens beboere og deres pårørende. Protector ville jobbe tett med de lokale myndigheter og redningstjenestene på stedet, opplyser selskapet.

Den omfattende brannskaden vil «hovedsakelig dekkes gjennom Protectors reassuranseprogram», og selskapet opplyser videre at brannen vil «få ubetydelig påvirkning på Protectors nettoresultater for andre kvartal og årsresultat for 2017», gitt den informasjonen selskapet har nå.

Protector forsikring startet opp i 2004 og er børsnotert i Oslo. Selskapet har nær 300 ansatte, med kontorer i Oslo, Manchester, Stockholm og Helsinki.

Selskapet leverer forsikringer til bedrifter og offentlige virksomheter gjennom forsikringsmeglere. Selskapet hadde premieinntekter på 3,44 milliarder kroner i fjor, opp 21 prosent fra året før, ifølge egne nettsider.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå