Erstatningskrav fra London-brannen estimeres til 543 millioner kroner

Protector Forsikring la i går frem sine tall for andre kvartal. Erstatningskravene etter Grenfell Tower-tragedien i London estimeres til over en halv milliard kroner.


<p><b>LONDON:</b> Protector Forsikring er forsikringsgiver for bydelen Royal Borough of Kensington og Chelsea, et område som inkluderer det avbildede Grenfell Tower.</p>

LONDON: Protector Forsikring er forsikringsgiver for bydelen Royal Borough of Kensington og Chelsea, et område som inkluderer det avbildede Grenfell Tower.

Brannen i London som kostet minst 80 personer livet, preger Protector Forsikrings fremleggelse av tall for andre kvartal. I en børsmelding kommer det frem at de ser en 23 prosent vekst til tross for tragedien.

Forsikringsselskapet sier de ikke vil gå ut med detaljert informasjon. Tallene rundt tragedien er preliminære og legges frem med usikkerhet.

I kvartalsrapporten som ble lagt frem i går kveld opplyser selskapet at det er for tidlig å si hvor stor finansiell påvirkning brannen vil ha. Foreløpig er det estimert erstatningskrav på rundt 543 millioner kroner.

Kan endres

Erstatningskravene gjelder skaden på selve bygningen, ansvarsforsikring og andre potensielle relaterte kostnader.

Med andre ord kan tallene endre seg i tiden som kommer ettersom arbeidet pågår. I kvartalsrapporten legger de frem en tidslogg og handlingsplan for arbeidet med saken fremover.

Den omfattende brannskaden vil hovedsakelig dekkes gjennom Protectors reassuranseprogram, opplyste selskapet etter tragedien i juni.

Handlingsplanen forventes å være ferdigstilt i midten av august.

Resultatet redusert

Rapporten viser et resultat før skatt på 169,5 millioner kroner med en vekst i brutto forfalte premier på 23,4 prosent mot tall fra samme periode i fjor.

I fjor på samme tid, rapporterte Protector et resultat før skatt på 254,9 millioner kroner.

Resultat per aksje ble 1,46 kroner, kontra 2,60 kroner i fjor.

I fjor kunne selskapet rapportere et teknisk resultat på 41,8 millioner kroner, hvor det i år fremkommer et teknisk resultat på 69,6 millioner kroner.

Driftsinntekter steg til 757,8 millioner kroner, mot 720,4 millioner kroner i samme periode i fjor.

Resultat og presentasjon finner du her.Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå