Protector trekker seg ut av boligselgerforsikring

Etter et år med flere resultatsmeller knyttet til boligselgerforsikring, sier Protector nå stopp. 


<p>STOR ØKONOMISK BETYDNING: Skjeggkre er et skadedyr som er relativt nytt i Norge, men nå oppdages det i flere og flere boliger, og har bidratt negativt til Protectors resultater. </p>

STOR ØKONOMISK BETYDNING: Skjeggkre er et skadedyr som er relativt nytt i Norge, men nå oppdages det i flere og flere boliger, og har bidratt negativt til Protectors resultater. 

Protector Forsikring trekker seg ut av markedet for boligselgerforsikring, opplyser selskapet i en børsmelding tirsdag kveld.

«Bakgrunnen er produktets svake tekniske resultat de siste årene samt stor usikkerhet knyttet til produktets fremtidige premievolum og lønnsomhet,» skriver selskapet.

Protector-styret skriver videre at de mener nøkkelressurser kan brukes bedre på andre og mer «fremtidsrettede områder».

Les børskommentar: (+) Protector kan påføre seg selv den største skjeggkre-smellen

Selskapet opplyser at avviklingen vil skje over flere år, og i første omgang berører færre enn ti ansatte.

«De som berøres kan på det varmeste anbefales nye arbeidsgivere,» heter det i meldingen.

Varslet strategisk gjennomgang

Nyheten kommer bare halvannen uke etter at selskapet opplyste at de ville vurdere ulike strategier rundt forsikringsformen.

Selskapet har gjennom det siste året flere ganger meldt om store tap som følge av at skadedyret skjeggkre har inntatt mange norske hjem. I oktober varslet selskapet et tap på 146 millioner kroner relatert til forsikringen, som følge av skadedyret.

Fra 1. november endret selskapet forsikringsvilkårene i forsikringen for å unngå at skadedyret spiste mer av resultatene. 

Boligselgerforsikring er det eneste produktet Protector har som retter seg mot privatmarkedet. Forsikringsformen utgjør under 10 prosent av selskapets samlede virksomhet. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå