Rec Silicon frykter Trump hindrer soloppgang

Derfor bør Rec Silicon-aksjonærer følge spent med på presidentvalget i USA.


<p><b>FRYKTET MANN:</b> Ledelsen i Rec Silicon ønsker ikke at denne mannen blir USAs neste president. Her er Donald Trump avbildet under Republikanernes landsmøte.</p>

FRYKTET MANN: Ledelsen i Rec Silicon ønsker ikke at denne mannen blir USAs neste president. Her er Donald Trump avbildet under Republikanernes landsmøte.

Silisiumprodusenten Rec Silicons regnskap for andre kvartal forteller med all tydelighet at selskapet har havnet midt i skuddlinjen i den gryende handelskrigen mellom USA og Kina.

– Vi har en handelskrig mellom USA og Kina som gjør at vi ikke har tilgang til det kinesiske markedet, sier konsernsjef Tore Torvund i Rec Silicon til E24.

Han forteller at Rec Silicon, som har to sine to største fabrikkanlegg i USA, derfor er tvunget til å selge sin silisium i andre markeder til lavere priser.

Situasjonen fører til at Torvund følger spent med på den amerikanske presidentvalgkampen.

Frykter Trump

Og han håper virkelig ikke at republikanernes kandidat Donald Trump står igjen som seierherre når stemme er talt opp i november.

Torvund peker på to elementer i Trumps kampanje som trusler mot Rec Silicon.

– Det ene er at han vil beskytte USA mot konkurranse fra andre land. Han har sagt at han vil innføre toll på handel med utlandet. I og med at vi selger 90 prosent av vår produksjon utenfor USA er vi som bedrift er helt avhengig av å kunne ha tilgang til utenlandske markeder, sier Torvund.

– Det andre er at han, i motsetning til demokratene, ikke er noe positiv til solenergi eller fornybar energi generelt, legger han til.

Løsning før valget?

I mellomtiden håper og tror han at handelstvisten mellom USA og Kina skal løse seg før amerikanerne går til valgurnene i november.

– Det har vært en del utvikling som tyder på at det kan skje, sier han uten at han vil gå inn på detaljer.

I mellomtiden forsøker Rec Silicon å klare seg som best de kan.

– Det vi gjør nå er at vi planlegger for at det ikke blir en løsning, sier Torvund.

Og han mener utviklingen i andre kvartal tyder på at de skal klare seg uten at handelstvisten blir løst med det første.

Han viser blant annet til at Rec Silicon har brukt en periode med stans i produksjon til å selge ut lagrene sine. Derfor starter de med tomme lagre når nå produksjonen tar seg opp igjen.

I tillegg peker han på at Rec Silicon har en solid finansiell stilling med god likviditet.

– Jeg håper vi er gjennom det verste nå, sier han.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå