Ripple-verdien halvert på under en uke

Den 4. januar kostet Ripples kryptovaluta 3,81 dollar, onsdag koster den 1,96 dollar - og faller fremdeles.


<p><b>OPP OG NED</b>: Ripple er som kryptomarkedet - svært volatilt. Kryptovalutaen deres XRP som nå er verdens tredje største målt i markedsverdi økte kraftig før nyttår, og har stupt siden 4. januar.</p>

OPP OG NED: Ripple er som kryptomarkedet - svært volatilt. Kryptovalutaen deres XRP som nå er verdens tredje største målt i markedsverdi økte kraftig før nyttår, og har stupt siden 4. januar.

Etter kraftig prisøkning mot slutten av 2017 og starten av 2018, virker luften å være på vei ut av ballongen for Ripples kryptovaluta XRP.

Onsdag formiddag er prisen på XRP ned 18,26 prosent de siste 24 timene, og ned 50 prosent siden toppen 4. januar, ifølge Coinmarketcap

Dermed har også den totale markedsverdien på XRP i omløp falt fra 148 milliarder dollar, til 74 milliarder dollar på under en uke.

Bredt fall

Det er dog ikke bare Ripple som faller.
Bitcoin er ned 6,24 prosent det siste døgnet, bitcoin cash er ned 0,45 prosent, cardano er ned 15,33 prosent og litecoin er ned 4,39 prosent.

Ett av få lyspunkt på kryptohimmelen onsdag er prisen på ether som er opp 6,59 prosent, til 1.301 dollar - vel 10.473 kroner stykket.

 Ifølge Coinmarketcap har 83 av de 100 største kryptovalutaene i verden, målt i markedsverdi, falt det siste døgnet.

Koreanske børser

Ripple nådde toppen den fjerde januar, da én XRP kostet 3,81 dollar (30,76 kroner).

Prisen fallt derimot tungt kun få dager senere, den utløsende årsaken skal ha vært at tjenesten Coinmarketcap valgte å ekskludere enkelte koreanske kryptobørser fra regnestykket som viste Ripples markedsverdi.

Årsaken var at flere koreanske børser viste langt høyere priser per XRP enn alle andre børser, og Coinmarketcap uttalte at de jobber med bedre verktøy for å vise gjennomsnittlige verdier.

Men da røyken hadde lagt seg, fortsatte Ripple å falle de neste dagene, og er nå ned 48,56 prosent siden 4. januar.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå