Samsung forventer tap på 5,3 milliarder dollar

Samsung forventer at stansen i salg og produksjon av Galaxy Note 7 vil utgjøre et tap på tre milliarder dollar de kommende månedene. Til sammen vil telefonfeilen koste selskapet rundt 5,3 milliarder dollar.


<p><b>STANSET:</b> Samsung oppjusterer kostnadsanslagene i forbindelse med vrakingen av Galaxy Note 7.</p>

STANSET: Samsung oppjusterer kostnadsanslagene i forbindelse med vrakingen av Galaxy Note 7.

Selskapet sa fredag at vrakingen av Galaxy Note 7 vil koste dem store summer fremover.

Det er ventet at problemene vil belaste selskapets driftsresultat med tre milliarder dollar over de neste to kvartalene.

De har fra før varslet et tap på 2,3 milliarder dollar.

– Fra nå av vil Samsung Electronics legge vekt på å normalisere handelen ved å konsentrere seg om Galaxy S7 og Galaxy S7 edge, sier selskapet i en pressemelding.

Selskapet skal videre gjøre «betydelige endringer» i sine kvalitetssikringsprosesser for å forbedre sikkerheten.

De bokførte kostnadene beskrevet over kommer i tillegg til en stor X som utgjøres av skaden problemene har medført for Samsungs omdømme. Ekspertene finner det vanskelig kvantifisere dette, men frykter at det kan bli betydelig.

– Salgspåvirkningen på andre modeller er uklar, sier fondsforvalter Kim Sung-soo hos LS Asset Management til nyhetsbyrået Reuters.

– Avslutningen av premium-modellen vil skade Samsungs varemerke og etterspørselen etter andre modeller. Men det er vanskelig å måle slik påvirkning.

Samsung leverte et resultat på 7,2 milliarder dollar i andre kvartal. Av dette sto mobilvirksomheten for mesteparten, med en vekst på 57 prosent.

Tråkket på bremsen

Det var tirsdag at Samsung varslet at det stanser alt salg og produksjon av den nyeste modellen sin.

Samsung stoppet salget av toppmodellen etter å ha fått flere bekymringsmeldinger om at telefonbatteriet har tatt fyr eller eksplodert.

Selskapet har begynt å sende brannsikre returpakker til kundene slik at de kan returnere smarttelefonen Galaxy Note 7 uten at det er fare for brann eller eksplosjoner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå