Samsung skuffer tross nytt rekordresultat

Samsung faller på børsen i Seoul etter at verdens største mobilprodusent kom med estimater for fjerde kvartal.


<p><b>REKORD:</b> Samsungs driftsinntekter lå i 2017 på litt over 400 milliarder kroner etter dagens kurs.</p>

REKORD: Samsungs driftsinntekter lå i 2017 på litt over 400 milliarder kroner etter dagens kurs.

Et rekordresultat var ikke nok til å tilfredsstille markedet, som sender aksjen ned 1,81 prosent. En sterk sørkoreansk valuta og bonuser til de ansatte bidro til skuffelsen, ifølge Reuters.

Resultatet vil mest sannsynlig øke med 64 prosent siden i fjor til 15.100 milliarder won, eller 14,1 milliarder dollar (114 milliarder kroner). Det er likevel mindre enn de 15.900 milliarder won som var ventet.

Estimatet sender Samsung mot et rekordresultat for hele 2017, nemlig litt over 400 milliarder kroner, som er en økning på hele 83 prosent fra 2016.

– Valutaeffekten og bonusutbetalinger ser ut til å være hovedårsaken for at resultatet bommer på forventningene, men det er også sannsynlig at mobilsalget blir lavere enn ventet, sier Song Myung-sup, analytiker i HI Investment & Securities til Reuters.

Skandaler

Salget i fjerde kvartal økte med 24 prosent, til nesten 500 milliarder kroner. Det er også ny rekord.

Det endelige resultatet er ventet i slutten av januar.

Selskapet har måttet overkomme flere skandaler den siste tiden. Samsung-gruppens arving Lee Jae-yong ble i august i fjor dømt til fem års fengsel for bestikkelser i forbindelse med korrupsjonsskandalen som felte Sør-Koreas president Park Geun-hye tidligere samme år.

I tillegg måtte selskapet i fjor tilbakekalle smarttelefonen Samsung Galaxy Note på grunn av batterier som eksploderte.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå