2,5 millioner fløy med SAS i august

SAS melder om flat utvikling i rutetrafikken i august, men kan glede seg over at inntekten per passasjer skyter i været.


<p><b>OPPDATERER:</b> SAS har lagt frem sine trafikktall for august – en periode med både opp- og nedturer for selskapet.</p>

OPPDATERER: SAS har lagt frem sine trafikktall for august – en periode med både opp- og nedturer for selskapet.

Flyselskapet SAS melder om flat passasjerutvikling i august, hvilket betyr at rundt 2,45 millioner mennesker benyttet seg av selskapets rutetrafikk i perioden.

Den samlede trafikken, som da også inkluderer charterreisende, endte på 2,66 millioner passasjerer.

Mindre heldig er det at flyene var mindre fulle. Den såkalte fyllingsgraden falt med 3,2 prosentpoeng til 78 prosent.

«Gjennom august fortsatte den robuste etterspørselen i Skandinavia. Grunnet større fly, kombinert med en høyere yield, falt den overordnede fyllingsgraden sammenlignet med året i forveien», skriver selskapet i en fersk trafikkrapport.

Bedre betalt

Yielden, som angir inntekt per passasjerkilometer, økte med fem prosent til 86 øre. Måltallet for inntekt per tilgjengelige setekilometer (pask) økte med én prosent til 67 øre.

Dette betyr at yield-fallet, som lenge var en kime til hodebry for de europeiske luftfartsselskapene, ikke bare har bremset for SAS – det ser ut til å ha snudd i de hektiske sommermånedene.

SAS melder imidlertid fortsatt om tøffe markedsforhold.

«På samme tid som etterspørselen vokser, er konkurransen fortsatt veldig intensiv. Etter en sommer med moderat kapasitetsvekst i Skandinavia, er markedskapasiteten ventet å akselerere gjennom høsten og vinteren 2017», skriver selskapet.

Ulik utvikling

Dagens tallslipp fra SAS etterfølger en juli måned der selskapet altså hadde omtrent like mange passasjerer. Yielden vokste i denne måneden med to prosent i nominelle termer.

August er den tredje måneden på rad med yield-oppgang for SAS, som nylig meldte om sterk utvikling i det tredje kvartalet i regnskapsåret.

PS! Konkurrenten Norwegian har også lagt frem trafikktall denne uken, og hos dem er utviklingen omtrent motsatt som i SAS. Her øker trafikken i hurtig tempo, men inntekten per passasjer er fortsatt fallende.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå