Kraftig bedring i SAS

Beste kvartalsresultat som er levert siden 2008.

PLATTFORM: - Resultatet gir oss en plattform å arbeide videre på, et steg på veien. Men det er langt fra tilstrekkelig, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS.
PLATTFORM: - Resultatet gir oss en plattform å arbeide videre på, et steg på veien. Men det er langt fra tilstrekkelig, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS.

Flyselskapet SAS leverer solid fremgang i årets andre kvartal.

Onsdag la selskapet frem et resultat før skatt på 729 millioner svenske kroner, mot et underskudd på 600 millioner i samme periode året tidligere. Dette er også langt bedre enn analytikerne hadde sett for seg.

Ifølge estimater fra Six ventet analytikerne i snitt et resultat før skatt på 239 millioner kroner.

- Resultatet gir oss en plattform å arbeide videre på, et steg på veien. Men det er langt fra tilstrekkelig, skriver konsernsjef Rickard Gustafson i SAS i rapporten.

- Vi må hver dag arbeide videre på en måte hvor vi alltid har kontroll på kostnader og inntekter, noe som også kommer til å prege den nye strategien vi legge frem i høst, skriver konsernsjefen.

Ferdig med Core SAS
I denne perioden, hvor SAS har avsluttet sitt innsparingsprogram Core SAS, har selskapet gjennomført kostnadsreduksjoner for om lag 7,6 milliarder kroner.

Det har gitt SAS totale kostnadsreduksjoner på 23 prosent.

Driftsresultatet i andre kvartal endte på 908 millioner kroner, sammenlignet med et driftsunderskudd på 349 millioner kroner i andre kvartal i fjor.

Samtidig økte omsetningen fra 9,98 milliarder kroner i andre kvartal i fjor, til 11,23 milliarder kroner i årets andre kvartal.

Analytikerne hadde sett for seg et driftsresultat på 391 millioner kroner av en omsetning på 11,07 milliarder kroner.

Antall passasjerer steg i andre kvartal med 1,1 millioner, som er en vekst på 17,8 prosent.

- Det skulle bare mangle
Analytikeranslagene ble altså grundig slått denne gang. En analytiker E24 har snakket med lar seg imidlertid ikke helt rive med.

-Tallene er en kraftig bedring, men det skulle også bare mangle. Vi er imidlertid ikke på et nivå man kalle tilfredsstillende, i likhet med flere andre flyselskaper, sier en analytiker som ønsker å være anonym, til E24.

- Men det virker som om det er god motivasjon i selskapet og de kan vise til god trafikkvekst, legger han til.

Opprettholder prognoser
SAS har tidligere anslått at for 2011 skal selskapet levere et overskudd. Denne prognosen opprettholdes fortsatt.

I andre halvår er bookingnivået relativt stabilt, men en viss grad av usikkerhet finnes det med tanke på den globale økonomiske utviklingen.

- Flydrivstoffprisene og ytterligere kapasitet i markedet er fortsatt utfordrende. Vårt anslag for 2011, som ble gjort i forbindelse med første kvartal, gjenstår. Det er under forutsetning av at ingenting uforutsett inntreffer, skriver Gustafson.

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå