SAS har fått klarsignal fra bankene

Storbanker skal ha blitt hardt presset for å forlenge milliardlån i flyselskapet, ifølge Dagens Industri.

<p><b>NY PLAN:</b> Konsernsjef Rickard Gustafson ventes å legge frem nyheter når flyselskapets kvartalsrapport legges frem torsdag morgen.<br/></p>

NY PLAN: Konsernsjef Rickard Gustafson ventes å legge frem nyheter når flyselskapets kvartalsrapport legges frem torsdag morgen.

Akkurat i tide før fremleggelsen av torsdagens kvartalsrapport har hardt pressede SAS fått klarsignal for at de får nødvendige lån fra bankene, melder Dagens Industris nettutgave.

Etter kraftig trykk fra det svenske finansdepartementet har fem av seks banker gått med på å forlenge lån til SAS på 4,7 milliarder svenske kroner som løper ut i juni neste år. Det sier kilder til avisen.

Bankene har tidligere vært imot å forlenge kreditten som følge av den høyst usikre situasjonen SAS befinner seg i.

SISTE: Torsdag morgen varslet SAS at selskapet utsetter presentasjonen og kvartalsrapporteringen til inntil 12. november.

Imidlertid, etter finansdepartementets formaninger, har alle svenske storbanker utenom Handelsbanken forlenget kredittene. I stedet overtar Nordea Handelsbankens del av kreditten. Ifølge avisen er også DNB og Royal Bank of Scotland med i avtalen.

Les også: - SAS-sjefen bør kutte i egen lønn

Imidlertid må SAS komme frem til nye innsparingstiltak på 3 milliarder kroner. Dette er satt som betingelse fra bankene for å få forlenget milliardlånene.

Mange svenske hatter

I de pågående forhandlingene mellom SAS og bankene er det flere som sitter på begge sider av bordet, skrev E24 onsdag.

Den svenske staten er største eier av SAS, med 21,4 prosent av aksjene. Samme stat er nest største eier av Nordea, en av bankene til SAS. Der eier Sverige 13,5 prosent av aksjene.

Les også: - SAS vil selge bakketjenesten

En annen av flyselskapets banker er SEB. Denne banken eies med 20,8 prosent av Investor AB, et selskap kontrollert av Wallenberg-familien.

I tillegg er andre Wallenberg-selskap inne på eiersiden av banken med mindre poster. Samtidig kontrollerer et annet selskap eid av Wallenberg-familien 7,6 prosent av aksjene i SAS, og er med dette største private eier av SAS.

Les også: SAS går i pluss

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå