Vil kjøpe Widerøe: - Vi er mer klar enn før

SAS' kriseplan kan bli offentliggjort når som helst. En gruppe investorer står klar til å kjøpe Widerøe dersom SAS vil selge.

<p><b>KAN BLI OFRET:</b> Flyselskapet Widerøe kan bli ofret av SAS for at selskapet skal overleve. En gruppe investorer og de ansatte står fortsatt klare til å tas over selskapet. Her er en av Widerøes Dash 8 Q400-fly fra Bombardier på vei.<br/></p>

KAN BLI OFRET: Flyselskapet Widerøe kan bli ofret av SAS for at selskapet skal overleve. En gruppe investorer og de ansatte står fortsatt klare til å tas over selskapet. Her er en av Widerøes Dash 8 Q400-fly fra Bombardier på vei.

- Vi står fortsatt ved det vi har sagt om at vi vil kjøpe Widerøe, forteller investor og flykaptein Ola O.K. Giæver til E24.

SAS skulle egentlig legge frem sitt kvartalsresultat torsdag. Men torsdag morgen utsatte selskapet fremleggelsen med frist til mandag morgen.

Ettersom SAS skal spare milliarder av kroner har det gått rykter om at flyselskapet Widerøe kan bli solgt for å få inn penger til en bunnskrapt SAS-kasse.

Klare for kjøp

Ola Giæver har samlet en gruppe investorer som står klare til å ta over Widerøe ved et eventuelt salg. Giæver har tidligere bekreftet at det har vært en dialog med ledelsen i SAS.

<p><b>HAR PLANENE KLARE:</b> Investor Ola Giæver har planene klare for å kjøpe Widerøe hvis SAS vil selge. Giæver er selv pilot.<br/></p>

HAR PLANENE KLARE: Investor Ola Giæver har planene klare for å kjøpe Widerøe hvis SAS vil selge. Giæver er selv pilot.

Ettersom fremleggelsen av spareplanen til SAS er like rundt hjørnet, ønsker ikke Giæver å kommentere noe rundt dialogen med ledelsen før planen er offentliggjort.

- Men vi er mer klar enn før til å ta over Widerøe vil jeg si, sier Giæver.

Vil ha med de ansatte

Planen til Giæver og de andre investorene er at Widerøes ansatte skal få muligheten til å bli medeiere i det norske selskapet.

- Fra vårt ståsted er det svært ønskelig at alle de ansatte deltar i et eventuelt kjøp, sier han.

Hvis SAS-ledelsen går inn for et Widerøe-salg, vil de ansatte få et tilbud.

- Vi har jo ikke noe case å tilby ennå. Hvis dette nå blir en realitet skal alle de ansatte få et tilbud om å være med, sier Giæver.

Markedet venter

Det er fortsatt usikkert når SAS vil legge frem spareplanen og resultatet for tredje kvartal.

<p>Guro Steine<b><br/></b></p>

Guro Steine

- Det er krav om å holde en oppdatert finanskalender. Sånn sett bør det nok meldes inn til Børsen når de har besluttet tidspunktet for resultatfremleggelse, forteller Guro Steine, kommunikasjonssjef ved Oslo Børs til E24.

SAS har satt en frist til mandag morgen klokken åtte for å legge frem resultatet og spareplanen. Med det korte tidsrommet er ikke Oslo Børs helt sikre på om SAS må melde når resultatet kommer i en egen melding.

- Generelt er det jo krav om en oppdatert finanskalender, men her er det jo også spørsmål om det er praktisk mulig tidsmessig, sier Steine.

Sjef for investorkontakt i SAS, Sture Stølen, forteller at SAS ikke har bestemt seg for hva de vil gjøre.

- Jeg kan ikke love at vi sender en egen melding, sier han til E24.

På forsiden nå