DN: Seadrill har brukt 1,3 milliarder kroner på rådgivere

Utgifter til rådgivere vil trolig ende på over to milliarder kroner før Seadrill er kommet i mål med restrukturering og rettsprosess, ifølge Dagens Næringsliv.


<p><b>GODE RÅD ER DYRE:</b> Regningen fra finansielle og juridiske rådgiver for rådgivning i forbindelse med restruktureringen av Seadrill skal være skyhøy.</p>

GODE RÅD ER DYRE: Regningen fra finansielle og juridiske rådgiver for rådgivning i forbindelse med restruktureringen av Seadrill skal være skyhøy.

Restruktureringen som ble annonsert onsdag skal ha kostet det gjeldstyngede riggselskapet over 150 millioner dollar, tilsvarende rundt 1,3 milliarder kroner, sier sentralt plasserte kilder til Dagens Næringsliv.

Konsernsjef Anton Dibowitz i John Fredriksen-eide Seadrill vil ikke kommentere hvor mye restruktureringen har kostet. Men han vedgår at den har kostet mye.

– Denne restruktureringen har kostet mye, sier Dibowitz til Dagens Næringsliv.

Og pengestrømmen ut av selskapet stopper ikke med dette. Den varslede rettsprosessen i USA vil generere nye enorme regninger.

Har jobbet i over et år

Etter å ha jobbet i over et år for å løse gjeldskrisen, la den falmende riggkjempen Seadrill natt til onsdag frem en restruktureringsavtale og opplyste at selskapet søker konkursbeskyttelse i USA for å banke gjennom redningsplanen.

Restruktureringsavtalen er inngått med over 97 prosent av bankene, men hittil kun 40 prosent av obligasjonseierne og en investorgruppe som er ledet av John Fredriksens Hemen Holding, meldte Seadrill.

– Dette er den riktige avtalen for selskapet og alle interessentene, sa Seadrill-sjef Anton Dibowitz onsdag til E24.

Avtalen som har støtte fra nesten alle bankene, skal lette gjeldsbyrden gjennom konvertering av den usikrede obligasjonsgjelden til aksjer, samtidig som bankene utsetter forfallene på den pantsikrede gjelden og det skytes inn ny kapital.

Riggselskapet hadde ved utgangen av forrige kvartal en netto rentebærende gjeld på nesten åtte milliarder dollar.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå