Gir opp milliardlån etter kursskrell

Bare et døgn etter å ha annonsert et nytt milliardlån, snur Seadrill 180 grader.

<p><b>KONTROLLERER SEADRILL:</b>  John Fredriksen kontrollerer sammen med døtrene Kathrine Astrup Fredriksen (bak) og Cecilie Astrup Fredriksen aksjemajoriteten i Seadrill.</p>

KONTROLLERER SEADRILL:  John Fredriksen kontrollerer sammen med døtrene Kathrine Astrup Fredriksen (bak) og Cecilie Astrup Fredriksen aksjemajoriteten i Seadrill.

Riggselskapet Seadrill falt med over 5 prosent på Oslo Børs tirsdag, etter at selskapet fortalte om et planlagt obligasjonslån på en milliard dollar, eller 6,2 milliarder kroner. 

Onsdag snur selskapet helt om og avlyser låneopptaket. I en børsmelding skriver Seadrill at kursutviklingen tirsdag gjør at planene endres.

Ledelsen gjør et poeng av at Seadrill står sterkt finansielt, med en kontantbeholdning på 1,5 milliarder dollar.

- I lys av den sterke likviditetsposisjonen anså selskapet denne transaksjonen ikke som en nødvendighet, men som en mulighet, står det å lese i børsmeldingen.

Det planlagte lånet var tenkt som en konvertibel obligasjon, med forfall i 2019. Lånet skulle delvis brukes til å betale et annet obligasjonslån på 650 millioner dollar med forfall i 2017.


- Aldri hørt om

Den raske snuoperasjonen er ikke vanlig.

- Jeg kan ikke huske å ha sett at noen kansellerer et lån slik tidligere, sier Janne Kvernland, analytiker hos Nordea Markets, til E24.

- Jeg syntes det var overraskende, jeg hadde ikke forventet en slik melding, legger hun til.

Hun tror likevel ikke avgjørelsen vil få noen umiddelbare følger for selskapet, utover at aksjen i morgentimene ondag er opp på Oslo Børs.

- Denne meldingen forteller at selskapet mener aksjekursen falt for mye, og at de egentlig ikke trenger pengene. Det er en fair begrunnelse, sier Kvernland.

Solgte aksjer

Kursfallet tirsdag skjedde mens det var en uvanlig høy aktivitet i aksjen. I løpet av de første minuttene ble det på Oslo Børs i går omsatt Seadrill-aksjer for over 100 millioner kroner.

En rekke aksjonærer så det tilsynelatende som mer fristende å være lånegiver enn eier.

- Investorene selger aksjen og kjøper obligasjonslånet, sa Lukas Daul, analytiker i ABG Sunndal Collier i går formiddag.

ABG Sunndal Collier var en av tilretteleggerne av lånet. 


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå