Riggkjempen er ute av konkursbeskyttelse

Etter å ha gjennomført redningsplanen er nå John Fredriksens Seadrill ute av konkursbeskyttelse.

Seadrill melder mandag kveld at de er ute av den såkalte Chapter 11-prosessen i USA, og at restruktureringen er gjennomført.

– Vi er glade for å komme ut av Chapter 11, og bevege oss fremover med et solid finansielt grunnlag som vi vil bruke til å fortsette å vokse og styrke virksomheten med, sier styreleder John Fredriksen i børsmeldingen.

Redningsplanen til Seadrill innebærer at selskapet kvitter seg med milliarder av dollar i gjeld, samt at de får sprøytet inn om lag en milliard dollar i ny kapital.

Storaksjonær John Fredriksen er blant dem som bidrar med ny kapital.

Selskapet skriver at de har mottatt godkjenning for å notere aksjene i «nye» Seadrill på New York-børsen og at de ønsker å søke notering på Oslo Børs også.

Selskapet vil ha 100 millioner av den nye aksjen utestående.

De første aksjene i «nye» Seadrill skal i handelen allerede tirsdag i New York.

Riggselskapet vil slippe sin første kvartalsrapport etter restruktureringen i november, for tredje kvartal. Da skal alle eiendelene være verdsatt med «blanke ark» i kjølvannet av prosessen.

Nytt styre

I tillegg til styreleder John Fredriksen, består det nye styret i Seadrill av kjente navn som Harald Thorstein, Kjell-Erik Østdahl og Golden Ocean-sjef Birgitte Vartdal.

Dommeren i den føderale konkursdomstolen i Houston, Texas, besluttet 17. april at redningsplanen kunne gjennomføres, og per 2. juli er Seadrill altså restrukturert.

Tiden fra en restuktureringsplan er godkjent i henhold til Chapter 11 i en amerikansk domstol og frem til selskapet kan tre ut av prosessen varierer, for domstolen overvåker i den første perioden at selskapet gjør alt det har forpliktet seg til. Når domstolen anser at selskapet har fulgt forpliktelsene og at prosessen har gått som planlagt, avsluttes den løpende overvåkningen og selsksapet kan formelt tre ut av Chapter 11-statusen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå