Nyhetsbyrå: Seadrill-kreditorer vil ha bedre vilkår

En gruppe Seadrill-obligasjonseiere skal ha lagt frem et alternativ til John Fredriksens restruktureringsforslag.


<p><b>STORAKSJONÆR:</b> John Fredriksens restruktureringsforslag for Seadrill møter motbør.</p>

STORAKSJONÆR: John Fredriksens restruktureringsforslag for Seadrill møter motbør.

Kilder opplyser til nyhetsbyrået Reuters at en uoffisiell komité bestående av usikrede obligasjonseiere i Seadrill har lagt frem et alternativt forslag til restrukturering.

Seadrill, med storaksjonær John Fredriksen i spissen, la i september frem en lenge avventet restruktureringsplan for riggselskapet.

– De totale investeringene (i den alternative planen) er i tråd med det offisielle restruktureringsforslaget, men det er ikke en kopi. Det er en forbedring for de usikrede kreditorene, sier en kilde til nyhetsbyrået.

Seadrill har ikke kommentert saken overfor nyhetsbyrået.

Planens tapere

Den opprinnelige planen er tredelt, og består av utsettelser av låneforfall, konvertering av gjeld til aksjer og tilførsel av ny egenkapital.

Det var inngått avtale om en slik løsning med over 97 prosent av bankene, rundt 40 prosent av obligasjonseierne og en investorgruppe med Fredriksen i spissen da den ble presentert.

Planen ble akkompagnert av en søknad om konkursbeskyttelse under amerikansk lovgivning – såkalt chapter 11.

Bankene vil etter den opprinnelige planen slippe å ta direkte tap på sine lån, mens dette ikke er tilfellet for eksisterende aksjonærer og usikrede kreditorer. Sistnevnte ser dermed ut til å ruste til kamp.

Høy gjeld

Seadrills restruktureringsbehov ble først meldt i slutten av februar i fjor.

Siden den gang har en rekke sikrede og usikrede kreditorer, samt potensielle investorer, kjempet om kontrollen over Seadrill. Planen har blitt utsatt en rekke ganger.

Bakgrunnen for restruktureringen er flere år med elendige forhold i riggmarkedet, kombinert med høy gjeld og betydelige forpliktelser.

Målet med restruktureringen er å kjøpe selskapet finansielt «pusterom» i fem år, ikke minst gjennom utsettelser av to betydelige obligasjonslån-forfall, hvorav ett falt i september i år og et i mars neste år.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå