Seadrill inngår storforlik

Riggselskapet Seadrill melder mandag at det har inngått en avtale med Hyundai-verftet om riggen West Mira.


<p><b>KOM TIL ENIGHET:</b> Seadrill, her representert ved storaksjonær John Fredriksen, har avsluttet striden rundt riggen West Mira.</p>

KOM TIL ENIGHET: Seadrill, her representert ved storaksjonær John Fredriksen, har avsluttet striden rundt riggen West Mira.

Avtalen innebærer at Seadrill vil motta en kontant betaling på rundt 170 millioner dollar, tilsvarende rundt 1.445 millioner kroner.

West Mira er en såkalt sjette generasjons ultradypvannsrigg, spesialbygget for operasjoner under vanskelige forhold. Riggen ble bestilt ved Hyundai Heavy Industries i andre kvartal 2012, og hadde opprinnelig levering den 31. desember 2014.

Riggen skulle i aksjon på en femårig kontrakt for Husky Oil i Canada og på Grønland.

Etter leveringsoverskridelser valgte Seadrill, rammet av vanskeligere markedsvilkår, å si opp kontrakten på West Mira høsten 2015. Kort tid senere ble Husky-kontrakten kansellert.

Det ble innledet en voldgiftsprosess mellom verft og kunde i oktober 2015, som nå avsluttes etter forliket.

Selskapet vil i sakens anledning ta en nedskrivning uten kontantstrømseffekt på 44 millioner dollar for å reflektere avviket mellom bokført verdi på kravet og den faktiske erstatningen.

Kjøpes av søsterselskap

Som en del av avtalen kjøper Seatankers riggen fra Hyundai-verftet.

Seatankers er et holdingselskap, og er ikke ventet å drifte riggen i konkurranse med Seadrill. Planen er at Seatankers og Seadrill skal inngå en avtale for kommersiell og teknisk drift av West Mira, samt en forkjøpsavtale.

Seadrill ser dermed ut til å kunne få inn penger gjennom forliket, mens riggen og relaterte forpliktelser ikke havner på Seadrills balanse nå. Selskapet står for tiden i en svært omfattende restruktureringsprosess.

Både Seatankers og Seadrill er selskaper i John Fredriksens forretningsimperium.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå