Selvaag Bolig endte første kvartal i minus

Kraftig fall i driftsresultatet for Selvaag


<p>Selvaag-arving Olav H. Selvaag er styreleder i boligutvikleren. </p>

Selvaag-arving Olav H. Selvaag er styreleder i boligutvikleren. 

Boligutvikleren Selvaag Bolig endte årets første kvartal i minus, med resultater og inntekter som var langt svakere enn i samme periode i fjor, ifølge kvartalsrapporten lagt frem onsdag morgen. 

Driftsresultatet for årets tre første måneder ble minus 14,8 millioner kroner, ned fra et positivt resultat på 44,6 millioner kroner i samme periode i fjor.

Det av driftsinntekter på 109,1 millioner kroner i år, mot 380,6 millioner kroner i fjor.

Resultatet før skatt endte på minus 20,6 millioner kroner, ned fra pluss 40,9 millioner kroner i fjor.

I løpet av kvartalet ble det solgt 270 boliger med en samlet verdi på 1,32 milliarder kroner. Gjennom fjorårets tre første måneder ble det solgt 216 boliger for 788 millioner kroner. 

Totalt hadde Selvaag 1.543 enheter under bygging ved utgangen av kvartalet, med en samlet salgsverdi på syv milliarder kroner. Salgsverdien er rekordhøy, påpeker selskapet.

«Verdien er opp 65 millioner kroner fra samme tid i fjor. 70 prosent av disse boligene er allerede solgt», fremgår det. 

I mai i år overtok Rolf Thorsen som ny sjef for boligutvikleren etter Olav H. Selvaag.

– Jeg overtar stafettpinnen i et ledende bolig- og byutviklingsselskap med gjennomføringskraft, en fantastisk veksthistorie og en betydelig portefølje av boliger under bygging. Jeg gleder meg nå til å videreføre den sterke driften og realisere nye prosjekter sammen med resten av organisasjonen, sier Thorsen i en melding.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå