Økokrim henlegger korrupsjonssak mot Sevan Marine og Sevan Drilling

Var mistenkt for bestikkelser i Brasil. Nå er saken henlagt etter «bevisets stilling».


<p><b>HENLAGT:</b> Førsteadvokat Djupesland har ledet etterforskningen som nå er henlagt.</p>

HENLAGT: Førsteadvokat Djupesland har ledet etterforskningen som nå er henlagt.

Økokrim har henlagt korrupsjonsetterforskningen av Sevan Drilling ASA, Sevan Marine ASA og en tidligere leder i Sevan Marine ASA, skriver Økokrim i en melding fredag. 

Siktelsen omhandlet utbetalinger som er foretatt i perioden 2012 til 2015 knyttet til kontrakten om utleie av borerigger til Petrobras. Disse riggene ble utleid i perioden 2005 til 2008 da virksomheten i Sevan Drilling var en del av Sevan Marine. Økokrim mistenkte at det var bestikkelser involvert i avtalene, men har nå henlagt saken. 

– Utenlandsetterforskingen i denne saken har vært tidkrevende, blant annet fordi det var nødvendig å innhente kontoopplysninger fra flere land. En rekke avhør er gjennomført, og et sentralt utenlandsk vitne ble avhørt i februar i år. Etter en samlet vurdering av etterforskingsmaterialet, er konklusjonen at det ikke er grunnlag for å ta ut tiltale. Med dagens henleggelser er saken henlagt etter bevisets stilling for de som har vært under etterforsking av Økokrim i denne saken, skriver førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim i en pressemelding. 

Store summer

I 2015 uttalte førsteadvokat Marianne Djupesland, som har ledet etterforskningen, at mistanken gjaldt store beløp. Hun ville imidlertid ikke gå ut med tall og understreket at saken kun handlet om mistanker. 

– Etterforskningen vil forsøke å klargjøre pengestrømmer og andre andre viktige faktum i saken. Så skal vi vurdere om det har skjedd noe straffbart, sa Djupesland til E24 den gang. 

Sevan Drilling og Sevan Marine har fra starten av uttalt at de ønsket å samarbeide med Økokrim.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå