Nytt containerskipselskap vurderer Oslo Børs

Shippingsektoren på Oslo Børs blir ett selskap rikere i 2017.


<p><b>NYKOMMER?</b> MPC Container Ships kan gi investorer på Oslo Børs en ny investeringsmulighet. Bildet er et illustrasjonsfoto som viser containere klare for lasting på havnen i Hamburg.</p>

NYKOMMER? MPC Container Ships kan gi investorer på Oslo Børs en ny investeringsmulighet. Bildet er et illustrasjonsfoto som viser containere klare for lasting på havnen i Hamburg.

Nyopprettede MPC Container Ships AS har hentet 100 millioner dollar i egenkapital og arbeider nå mot børsnotering i 2017.

Kapitalinnhentingen ble gjort i det norske markedet, og E24 får opplyst at noteringen kan komme til å finne sted i Oslo.

«Ledelsen utelukker ikke noen muligheter på dette stadiet, men det er sterkt fokus på Oslo. Det er det nest største aksjemarkedet for shippinginvesteringer i verden, etter New York», skriver selskapet i en melding.

Aksjene skal i utgangspunktet registreres på OTC-listen neste uke.

– Milepæl

Det er det internasjonale investeringsselskapet MPC Capital som står bak opprettelsen av MPC Container Ships, som skal fokusere på mindre containerskip.

Selskapet viser til en markedsanalyse gjort av konsulentfirmaet Maritime Strategies International, som peker mot en gryende bedring i containershippingmarkedet. Her fremgår det at fraktratene er høyere i første kvartal 2017 sammenlignet med 2016.

Videre fremgår det at forholdet mellom tilbud og etterspørsel er spesielt gunstig i segmentet med de minste skipene.

– Transaksjonen markerer ytterligere en milepæl i historien til MPC Group. Den viser vår vitale kompetanse i å strukturere innovative avtaler innen shippingvirksomhet, sier konsernsjef Ulf Holländer i MPC Capital i en kommentar.

Sikret flåte på salg

Containerfrakterne har vært gjennom en turbulent periode.

«De vanskelige markedsforholdene gjennom året førte til konsolidering i industrien og en større containerskipsaktør gikk konkurs», skrev den danske giganten A.P. Møller-Mærsk i sin årsrapport.

MPC mener at de tøffe tidene kan ha gitt spennende muligheter. Det nye selskapet har allerede sikret seg en flåte til gunstige priser.

«Overkapasitet i kontainermarkedet har ført til en historisk nedgang i charterrater og skipsverdier. Analytikerne ser derfor attraktive investeringsmuligheter i markedet – et syn MPC Capital deler», skriver MPC i en pressemelding.

Det er MPCs datterselskap Ahrenkiel Steamship and Contchart som skal stå for den tekniske og kommersielle driften av flåten.

Fearnley var tilretteleggere for emisjonen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå