Solstad Farstad inngår avtale med kreditorene

Rederiet melder i en børsmelding fredag at de har inngått avtaler med kreditorer om en finansiell restrukturering av selskapet.


<p><b>SOLSTAD FARSTAD:</b> Rederiet har en av verdens største flåter for avanserte konstruksjonsskip og ankerhåndteringsfartøyer. Her vises noen av båtene i opplag i Ålesund.  </p>

SOLSTAD FARSTAD: Rederiet har en av verdens største flåter for avanserte konstruksjonsskip og ankerhåndteringsfartøyer. Her vises noen av båtene i opplag i Ålesund.  

Etter flere ukers avdrags- og renteutsettelser melder Solstad Farstad fredag ettermiddag at de har inngått avtaler med Solship Invest 3s (SI-3) kreditorer om en finansiell restrukturering av selskapet.

Det melder selskapet i en børsmelding fredag, rett før klokken 18. 

Avtalen innebærer en utsettelse av planlagte avdrag til 31. desember 2019. Det skal totalt dreie seg om avdrag på totalt 48 millioner dollar, tilsvarende 393 millioner kroner. 

Omstruktureringen innebærer også suspensjon av de fleste økonomiske avtaler i samme periode, skriver selskapet.

SI-3 vil i forbindelse med omstruktureringen bli gitt et lån 27 millioner dollar, tilsvarende 221 millioner kroner. Selskapet opplyser at avtalen om omstrukturering gir SI-3 en tilstrekkelig bane til å møte dagens markedsutfordringer.

Les mer: Solstad Farstad: «Indikasjon» på at Farstad Shipping er i brudd med lånevilkår

Ser tegn til bedring 

Konsernsjef Lars Peder Solstad i Solstad Farstad sier markedet fortsatt er utfordrende, men at det nå er tegn til bedre forhold. 

– Vi er veldig fornøyde med at vi har kommet til en avtale med långiverne, og for fortsatt støtte til Solstad Farstad-gruppen, sier Solstad. 

– Markedet er fortsatt utfordrende, men det er tegn til forbedring som vi forventer vil bli styrket videre på grunnlag av fortsatt stabil oljepris. 

Tilknyttet til Fredriksen 

Det er Sterna Finance som har gitt lånet til Solstad Farstad-selskapet. Kvartalsrapporten til Flex LNG viser at det er selskapet Sterna Finance er tilknyttet John Fredriksens investeringsselskap Geveran Trading. 

Solship Invest 3 stammer fra tidligere Deep Sea Supply, som Fredriksen gikk inn med i storfusjonen i fjor. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå