Stolt-Nielsen mer enn dobler bunnlinjen

Positiv effekt fra skatteomleggingen i USA ga et sterkere resultat for Stolt-Nielsen i første kvartal. I motsatt retning trekker dyrere drivstoff.<p><b>FREMGANG:</b> Stolt-Nielsen Limited, her ved konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i Stolt-Nielsen, har torsdag rapportert for første kvartal.</p>

FREMGANG: Stolt-Nielsen Limited, her ved konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i Stolt-Nielsen, har torsdag rapportert for første kvartal.

Stolt-Nielsen har torsdag lagt frem tall for første kvartal.

Selskapets inntekter i perioden ble 515,3 millioner dollar, opp fra 475,7 i samme periode året i forveien. Dette ga et resultat etter skatt på 38,8 millioner dollar, mer enn en dobling fra 15,2 millioner.

Resultatet inkluderer en engangseffekt fra skatteomleggingen i USA på 24,9 millioner dollar. Driftsresultatet i første kvartal økte til 54,9 millioner dollar, sammenlignet med 48,4 millioner.

Det var på forhånd ventet at Stolt-Nielsen ville legge frem et netto resultat på 39,7 millioner dollar av inntekter på 508 millioner i det første kvartalet. Driftsresultatet var ventet å havne på 51,0 millioner, ifølge Inquiry Financial for TDN.

Høyere drivstoffkostnader

Av virksomhetsområdene er det i hovedsak Stolthaven Terminals som kan vise til fremgang. Her økte driftsresultatet til 25,9 millioner dollar, opp fra 5,4 millioner i fjerde kvartal.

For Stolt Tankers ble driftsresultatet omtrent halvert til 10,9 millioner dollar, ikke minst grunnet høyere drivstoffkostnader.

– Stolt-Nielsens underliggende drift i første kvartal var i det store og hele i tråd med forventningene, hvilket reflekterer økningen vi den siste tiden har opplevd i bunkerspriser, men ekskludert påvirkningen av engangseffekter i begge kvartaler, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i en kommentar.

Smått positive utsikter

Fremover venter Stolt-Nielsen omtrent uendrede fundamentale forhold for virksomheten.

– Mens kjemikalietankmarkedet ser ut til å ha bunnet ut, er det usannsynlig at vi vil se noen meningsfull bedring før til neste år, ettersom ordreboken krymper og nyleveringer absorberes i markedet, sier Stolt-Nielsen.

For Stolthaven Terminals er det ventet sakte, men sikker bedring, drevet av høyere utnyttelsesgrad og forbedringer i driften.

– I Stolt Tank Containers er utsiktene positive ettersom den globale tankcontaineretterspørselen fortsetter å vokse. For Stolt Sea Farm er resultatene ventet å bedres, med vedvarende styrke i prisingen, drevet av innsats for å utvide våre markeder.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå