Kreutzer ut av Storebrand

Konsernsjef Idar Kreutzer forlater forsikringskjempen.

TAR PÅ SEG JAKKEN OG GÅR: Idar Kreutzer blir ny sjef i FNO.
TAR PÅ SEG JAKKEN OG GÅR: Idar Kreutzer blir ny sjef i FNO.

 

I 12 år har Idar Kreutzer ledet forsikringskonsernet Storebrand. Nå er det slutt.

Mandag morgen er det klart at Kreutzer er ansatt som administrerende direktør i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

Dermed fratrer han stillingen som konsernsjef i Storebrand 1. juni.

-Det er spesielt å slutte i Storebrand etter så mange år. Jeg har satt stor pris på godt samarbeid med dyktige kollegaer i selskapet. Storebrand er en kundeorientert og dynamisk kunnskapsbedrift, med sterke posisjoner i viktige vekstmarkeder, sier Idar Kreutzer.

- Omfattende endringer

Kreutzer påpeker at finansnæringen er viktig for norske forbrukere og bedrifter, men at nye regler medfører at betydelige endringer er underveis. 

- Næringen står foran omfattende endringer i rammebetingelsene. FNO spiller en sentral rolle i disse prosessene og jeg ser frem til arbeidet med viktige spørsmål for næringen og det norske samfunnet, sier Kreutzer.

Kreutzer har en rekke sentrale verv i norsk næringsliv, blant annet i Orkla, Statoil og Hydro. Han er i tillegg rådsmedlem i World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) og styreleder i Flyktningehjelpen.

Styreleder Birger Magnus sier styret vil takke Idar Kreutzer for den store innsatsen han har gjort for Storebrand.

- Under hans ledelse har Storebrand utviklet seg til en ledende nordisk leverandør av tjenestepensjon og livsforsikring, sier Birger Magnus, styreleder i Storebrand ASA.

Konstituert sjef

Samtidig er det klart at administrerende direktør Odd Arild Grefstad i Storebrand Livsforsikring konstitueres som konsernsjef i Storebrand fra samme dato.

Grefstad har vært ansatt i Storebrand siden 1994, og var konsernets finansdirektør fra 2002 til 2011.

- Grefstad har de beste forutsetninger for å sikre kontinuitet i en viktig fase for selskapet og full kraft i gjennomføringen av vedtatte planer og strategier, sier Birger Magnus.

LES OGSÅ

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå