Storytel spår millionvekst etter regjeringens momskutt

Regjeringen besluttet å kutte momsen på ebøker og strømmetjenester. Det betyr mer penger i kassen for selskaper som Storytel.


<p><b>GÅR MOT MILLIONEN:</b> Storytel har tusenvis av lyttere i Norge, og tror selskapet globalt vil passere én million betalende kunder ved utgangen av tredje kvartal.</p>

GÅR MOT MILLIONEN: Storytel har tusenvis av lyttere i Norge, og tror selskapet globalt vil passere én million betalende kunder ved utgangen av tredje kvartal.

Endringen av merverdiavgiften var en del av Jeløy-plattformen fremforhandlet av Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet. 

Momsendringen trådte i kraft den 1. juli, og justerte den fra 25 prosent til null.

I tirsdagens ferske kvartalsrapport fra Storytel skriver selskapet at momsfritaket gjør at man endrer månedsprisen for abonnement fra 199 til 179 kroner, og forventer at gjennomsnittlig inntekt per kunde (ARPU) vil stige fremover.

Inntekt per kunde i Norden vil ifølge Storytel stige fra 138 til 154 svenske kroner fra andre til tredje kvartal. 

Det tilsvarer en økning på 11,8 prosent fra andre kvartal, og selskapet guider på en inntekt på 338 millioner svenske kroner (315,9 millioner kroner) i Norden.

Selskapet rapporterer ikke isolerte tall for det norske markedet.

Selskapet hadde ved utgangen av andre kvartal 887.500 betalende kunder, og regner med å bikke én million kunder i løpet av høsten. 

Det har helt siden 1960 vært momsfritak for ordinære bøker og tradisjonelle lydbøker, og bransjen har lenge forespurt det samme for nye digitale løsninger.

Storytel i Norge er deleid av Cappelen Damm (50 prosent) og Storytel AB i Sverige.

Også i resten av Norden gjorde myndigheter endringer i momsen for strømmetjenester den 1. juli. I Sverige ble den senket fra 25 til 6 prosent, og i Finland fra 24 til 10 prosent.

Til tross for vekst, taper Storytel fortsatt penger, og underskuddet før skatt endte på 98,3 millioner svenske kroner (91,8 mill. kroner), opp fra et underskudd på 64,4 millioner svenske kroner (60,1 mill. kroner) i tredje kvartal i fjor.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå