Nyhetsbyrå: Baker Hughes forsøkte å sluke Subsea 7

Samtaler om oppkjøp av Subsea 7 skal ha feilet på grunn av uenighet om pris. Aksjen pauses på Oslo Børs etter en oppgang på drøyt 10 prosent.


<p><b>ETTERTRAKTET:</b> Konsernsjef Jean Cahuzac i Subsea 7 fotografert under Paretos oljekonferanse.</p>

ETTERTRAKTET: Konsernsjef Jean Cahuzac i Subsea 7 fotografert under Paretos oljekonferanse.

General Electric-selskapet Baker Hughes skal ha holdt samtaler med Subsea 7 om et mulig i oppkjøp, melder nyhetsbyrået Dow Jones.

Samtalene skal imidlertid ha brutt sammen på grunn av uenighet om pris, ifølge nyhetsbyråets kilder.

Men avstanden mellom partene er ikke større enn at det er muligheter for at samtalene kan blitt tatt opp igjen, ifølge nyhetsbyråets kilder.

– Selskapet har en policy om å ikke kommentere spekulasjoner eller rykter, skriver Subsea 7 i en børsmelding onsdag ettermiddag.

Selskapet legger til at de er underlagt, og følger, gjeldende regler for børsnoterte selskaper om informasjonsutsendelser til markedet.

Nyfusjonert gigant

Baker Huges fusjonerte i sommer med General Electrics oljeservicevirksomhet. General Electric eier 62,5 prosent av selskapet mens tidligere Baker Hughes-aksjonærer eier resten.

Selskapet har en markedsverdi på rundt 40 milliarder dollar, mens Subsea 7 har en markedsverdi på rundt 5,5 milliarder dollar.

Etter å ha slitt tungt i årene etter oljeprisfallet i 2014 har fusjons- og oppkjøpsaktiviteten i oljeservicebransjen tatt seg opp.

Subsea 7 har så langt lagt bak seg et sprekt år på Oslo Børs. Aksjen er så langt opp 23,06 prosent i takt med at selskapet har vunnet nye kontrakter.

Det har ikke lyktes E24 å komme i kontakt med ledelsen i Subsea 7.

Kurshopp

Aksjekursen i Subsea 7 steg kraftig da Dow Jones trykket artikkelen sin og Oslo Børs stanset handelen midlertidig for å undersøke handlene.

– Vi har skrevet en melding på Newsweb om at vi undersøker bevegelsene i aksjen. Utover det kommer vi ikke til å kommentere børspausen, sier kommunikasjonssjef Geir Harald Aase i Oslo Børs.

– Det vi på generell basis gjør når vi undersøker slike børsbevegelser, er gjerne å ta kontakt med selskapet og dem som har handlet aksjer, for eksempel meglerhus, legger han til.

Få nyhetene først! Last ned Min E24 i App Store eller Google Play for mobil og nettbrett.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå