Subsea 7 venter svakere tall neste år: Spår opptur i 2020

Subsea 7 venter svakere omsetning og justert driftsresultat i 2019, men spår opptur fra 2020. Selskapets bunnlinje falt i tredje kvartal fra samme periode i fjor.


<p><b>TREDJE KVARTAL:</b> Subsea 7 presenterer tall torsdag, og venter at 2019 byr på en nedtur for omsetningen og justert driftsresultat sammenlignet med i år, før oppturen kommer i 2020. Dette er selskapets konsernsjef Jean Cahuzac.</p>

TREDJE KVARTAL: Subsea 7 presenterer tall torsdag, og venter at 2019 byr på en nedtur for omsetningen og justert driftsresultat sammenlignet med i år, før oppturen kommer i 2020. Dette er selskapets konsernsjef Jean Cahuzac.

Oljeserviceselskapet melder om at servicefartøyene det driver ikke har hatt høyere brukstid siden 2014, noe som bidrar til å styrke driftsresultatet.

Aktiviteten i oljemarkedet viser fremgang, og markedet for fornybar energi er i vekst, melder selskapet.

Samtidig venter Subsea 7 at neste års omsetning vil falle fordi det venter mindre aktivitet innen fornybar energi og tunge løftefartøyer.

Subsea 7 sier at også brutto driftsresultat (ebitda) vil bli lavere i 2019 enn i år, før det kommer en gradvis opptur fra 2020.

– Gitt den positive fremdriften i anbudsaktivitet ventes 2019 å bli bunnen i syklisk lønnsomhet for Subsea 7, med bedring ventet i brukstiden og finansiell ytelse fra 2020, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Kort tid etter åpning på Børsen faller aksjen nesten 5 prosent.

E24 Børs: Følg aksjen her!

Bunnlinjen ble svekket

Selskapet leverer et resultat etter skatt på 76,5 millioner dollar i tredje kvartal, fra 113,3 millioner dollar ett år tidligere.

På forhånd var det ventet et resultat etter skatt på 76,4 millioner dollar, ifølge SME/TDN.

Selskapet leverte justert brutto driftsresultat (ebitda) på 217 millioner dollar og omsetning på 1,08 milliarder dollar, mens det var ventet en omsetning på 1,1 milliarder dollar og justert ebitda på 210 millioner dollar.

I tredje kvartal i fjor var omsetningen på 1,06 milliarder dollar og justert brutto driftsresultat (ebitda) på 250 millioner dollar.

Nye prosjekter

Aktiviteten innen fornybar energi og tunge løft falt i tredje kvartal, da Beatrice-prosjektet nærmet seg ferdigstilling.

– Den neste bølgen av EPCI-kontrakter (ingeniørvirksomhet, planlegging og bygging, journ. anm.) innen vindkraft er ikke ventet å bli delt ut før i 2019, skriver Subsea 7.

Nye ordre i tredje kvartal inkluderte arbeid på fase to av det britiske Buzzard-prosjektet for Nexen og arbeid på det britiske vindprosjektet Triton Knoll.

I tillegg skal selskapet jobbe på Katmai-prosjektet i Mexicogolfen for selskapet Fieldwood, og et ikke-oppgitt konvensjonelt oljeprosjekt.

Ordrereserven var på 5,1 milliarder dollar ved utgangen av kvartalet, fra 5,4 milliarder dollar ved utgangen av forrige kvartal.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå