Swedbank kaster toppledere etter gransking

Svenske Swedbank har suspendert administrerende direktør og finansdirektøren i selskapets avdeling i Estland etter avdekkingen av mulig hvitvask.

Swedbank i Estland suspenderer toppsjefen Robert Kitt og finansdirektør Vaiko Tammeväli inntil videre som følge av en pågående intern gransking, ifølge en melding fra banken.

I tillegg forlater styremedlemmet Priit Perens banken.

– Som tidligere kommunisert, har Swedbank igangsatt en nøye intern gransking ved hjelp av eksterne ressurser for å undersøke historisk AML compliance (overholdelse av regler for anti-hvitvask journ.anm.) og Swedbank vil fortløpende håndtere konklusjonene av granskingene, sier Swedbank i Estlands styreleder Charlotte Elsnitz i meldingen.

Hun legger til at banken samarbeider med myndighetene i Sverige, USA og Baltikum i deres granskinger.

Styret har bestemt at Olavi Lepp, som i dag er Chief Risk Officer, som fungerende toppsjef. Samtidig blir Anna Kõuts, som i dag er Head of Treasury, fungerende finansdirektør.

Begge endringene er betinget godkjenning av myndighetene, ifølge banken.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå