Ny kontrakt til Kongsberg: Har tjent én halv milliard på romfartsprosjekt

Romfartsvirksomheten til Kongsberg Gruppen skal levere utstyr verdt 180 millioner kroner til 12 nye Galileo-satellitter. <p><b>NY ROMKONTRAKT:</b> Kongsberg skal levere komponenter til satellitten som er illustrert i bildet over. De har tidligere levert komponenter til 22 stykker, og nå skal de levere til 12 nye. </p>

NY ROMKONTRAKT: Kongsberg skal levere komponenter til satellitten som er illustrert i bildet over. De har tidligere levert komponenter til 22 stykker, og nå skal de levere til 12 nye. 

Kongsberg skal levere to komponenter som inngår i Galileo-satellittene (se faktaboks) til en verdi av 180 millioner kroner.

** Den første komponenten er en frekvens – og konverteringsenhet. Funksjonen til enheten er å konvertere navigasjonssignalene som sendes fra satellitten til brukerne på bakken.

** Den andre komponenten er en søk-og-rednings-transponder. Komponenten tar imot nødpeile-signal som sendes fra bakken. Det er teknologien i denne enheten som har ført til redusert letetid etter de i nød.

Redusert redningstid

– Det faktum at vi allerede bidrar til å redde liv på sjøen og til fjells er viktig for alle ansatte og for oss som teknologileverandør, sier administrerende direktør i Kongsberg Norspace, Ellen Tuset, i en pressemelding tirsdag.

Hun refererer til at teknologien som Konsgberg Norspace leverer har ført til en kraftig reduksjon i letetiden etter savnede.

– Søk-og-rednings-tjenesten fra satellittene gjør at tiden det tar for å finne en person i nød på sjøen eller i fjellet kan reduseres fra tre timer til bare ti minutter etter at nød-peilesignal er sendt.

Tidligere leveranser

Kongsberg Norspace har tidligere levert samme teknologi til 22 satellitter i Galileo-prosjektet.

18 av disse er allerede i bane, mens fire skal skytes opp i løpet av juli 2018.

Kongsberg opplyser om at verdien av disse kontraktene var 320 millioner kroner.

Dermed blir totalverdien av leveransene til Galileo-prosjektet 500 millioner kroner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå