Qualcomm kan tape milliarder på Broadcom-oppkjøp

To viktige Qualcomm-kunder har truet med å trekke seg ut hvis databrikkeprodusenten aksepterer konkurrentens gigantbud. 


<p><b>KAN TAPE STORT:</b> Qualcomm-kundene som vurderer å trekke seg ut tror ikke på at Broadcom vil klare å opprettholde sin teknologiske ledelse. </p>

KAN TAPE STORT: Qualcomm-kundene som vurderer å trekke seg ut tror ikke på at Broadcom vil klare å opprettholde sin teknologiske ledelse. 

Databrikkegiganten Broadcom har snust på å kjøpe opp konkurrenten Qualcomm siden november og nylig lagt inn et kjempebud. 

Hele 121 milliarder dollar (964 milliarder kroner) i aksjer og kontanter er lagt på bordet i det som kan bli det største teknologioppkjøpet noensinne, men hittil har tilbudet blitt møtt med en kald skulder. 

Nå advarer Qualcomm mot at de kan miste to store kunder hvis oppkjøpet blir gjennomført, skriver Reuters

Disse to kundene gir i dag inntekter til Qualcomm på over en milliard dollar, noe som tilsvarer rundt 8 milliarder kroner, men har sagt at de vil trekke seg ut hvis oppkjøpstilbudet fra Broadcom blir akseptert. 

Årsaken skal være manglende tro på Broadcoms evne til fortsatt teknologisk ledelse. 

Qualcomm advarer også mot at et oppkjøp vil ødelegge for selskapets lisensvirksomhet til en verdi av fire milliarder dollar (rundt 32 milliarder kroner).

På listen over Qualcomms viktigste kunder er Apple, Samsung, Huawei, LG, Oppo, Sony, Vivo og Xiaomi.  

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå