Telenor selger seg helt ut av C More

Bonnier overtar hele Telenors eierandel i økonomisk kriserammede C More. Nedsalget får ingen betydning for C Mores norske kunder.

<p><b>FLAGGER UT:</b> Telenor og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas selger seg helt ut av eierandelen i C More. Bonnier kjøper aksjeposten på 35 prosent.<br/></p>

FLAGGER UT: Telenor og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas selger seg helt ut av eierandelen i C More. Bonnier kjøper aksjeposten på 35 prosent.

- Vi har i fellesskap kommet frem til at løsningen er den beste for C More. Vi ser selvsagt fremover og glad for at deres innhold tilgjengelig for Canal Digitals kunder. Det får heller ingen endring for de norske kundene, de får tilgang til nøyaktig det samme tilbudet, sier direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Telenor, Jørgen Thaule, til E24.

Telenor har frem til nå eid 35 prosent av aksjene i C More, men det har vært kjent at Telenor har ønsket å kvitte seg med eierposten i det TV-selskapet. C More har slitt økonomisk i lengre tid.

Aksjeposten, som i sin tid ble kjøpt fra Bonnier, er nå tilbakekjøpt fra samme konsern.

Da C More i 2011 kjøpte rettighetene til Tippeligaen i 2011 var prisen 1,1 milliarder kroner. Nordmenns sterkt dalende interesse for nasjonal fotball har ført til at investeringen ikke har gitt den avkastningen eierne hadde forventet.

- C More i limbo

Det multinasjonale mediekonsernet ansatte sist uke Manfred Aronsson som ny konsernsjef. Aronsson har bakgrunn fra konsernsjef i MTG Sweden og Kanal 5.

Spekulasjonene om et C More-salg har ligget i lufta etter at Aronsson tiltrådde i stillingen. Ansettelsen ble blant flere tolket som et signal om at Bonnier ikke ønsket å fortsette et samarbeid om C More med Telenor.

Akkumulert for de siste fire årene har C More gått med et samlet underskudd før skatt på 675 millioner svenske kroner. Aronsson uttalte i et intervju med Kampanje sist uke at en drastisk utvikling av selskapet var høyst prekært. 

TV-bransjen har vært under sterkt press de siste årene med nye, store utfordrere i streamingselskap som Netflix, Amazon og HBO. Ifølge konsernsjefen har premium-tv bare 4-5 prosent den totale visningen. Online premium-tv har tatt store markedsandeler, og tatt nesten 45 prosent av visningen.

  - C More har vært i en limbosituasjon der man ikke har utviklet eller avviklet. Man må bestemme seg for hva man skal satse på. Det er det jeg vil forsøke å analysere raskt, hva som er friskt og spennende og som vi skal satse på, uttalte Aronsson til Kampanje.

Knapt en uke etter er selskapet satt i spill.

Bransje i endring

Telenor-direktør Thaule vedgår at TV-bransjens raske endring har skapt hodebry for selskapet. Der Thaule sier at avtalen var strategisk viktig da den ble inngått, er det underforstått at C Mores alvorlige situasjon og det kjølige samarbeidet med Bonnier gjorde et veiskille nødvendigfor de to eierne.

Hva har de store underskuddene i C More betydd for deres beslutning?

- Det er ikke til å komme forbi at det har vært utfordrende for C More, og det er også kjent at konkurransen har vært hard. Vi har også sett store endringer på konsumentsiden med stor innførsel av nye aktører. Det er en felles beslutning med Bonnier som gjør at man har kommet dit man er i dag, sier Thaule. 

- Gjennom å overta hele eierskapet i C More skaper vi full handlingsfrihet i arbeidet med å finne den beste mulige strukturen og retningen for C More fremover, samt å finne den optimale utnyttelsen og utviklingen av C Mores meget sterke rettighetsportefølje, sier styreformann i C Morte og utviklings- og kringkastingssjef i Bonnier, Casten Almqvist i pressemeldingen.

Hvordan skal C More bli lønnsomt?

- Ved å fortsette å tilby abonnentene våre et solid tilbud, både hva gjelder sport og underholdning, på alle plattformer. Vi må derfor fortsette å utvikle og foredle C Mores produkter og tjenester, ikke minst digitalt, sier Almqvist til TV4.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå