Vokser – men skriver ned verdier for 2,1 mrd.

Telenor kan vise til inntektsvekst i 2015, men skriver ned milliardverdier i sin danske virksomhet.


<p><b>KONSERNSJEF:</b> Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke leverer i dag resultater for fjerde kvartal 2015.</p>

KONSERNSJEF: Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke leverer i dag resultater for fjerde kvartal 2015.

Telekomgiganten Telenor la onsdag frem resultater for fjerde kvartal.

Driftsresultat før avskrivning og andre poster (EBITDA) i fjerde kvartal endte på 10,86 milliarder kroner. På forhånd var det forventet 11,02 milliarder kroner.

Driftsresultat etter av- og nedskrivning ender på 3,4 milliarder kroner for kvartalet – ned fra 4,8 milliarder kroner i fjor. 

På forhånd hadde analytikerne forventet et langt sterkere driftsresultat etter av- og nedskrivninger, tilsvarende 6,2 milliarder kroner, i følge estimater innhentet fra SME Direkt. Årsaken til at Telenor skuffer, er en betydelig nedskrivning av verdier i den danske virksomheten. 

Telekomkonsernet rapporterte inntekter i fjerde kvartal på 33,5 milliarder kroner og en organisk inntektsvekst på to prosent. Det er en økning på om lag tre milliarder kroner fra samme kvartal i fjor, og omtrent det samme som analytikerne forventet.

EBITDA-marginen endte på 32,4 prosent, opp fra 30,6 prosent. På forhånd forventet analytikerne en margin på 32,9 prosent.

Dansk milliardskrell

Utsiktene for det danske telekommunikasjonsmarkedet er fortsatt utfordrende, står det i meldingen fra selskapet. Som følge av oppdaterte resultatforventninger er det regnskapsført en nedskrivning på 2,1 milliarder kroner i fjerde kvartal 2015 i Telenor Danmark, heter det videre.

Fortsatte å vokse i 2015

For 2015 hadde Telenor inntekter på 128,1 milliarder kroner, og et driftsresultat (EBITDA) på 43,3 milliarder kroner.

– Fem prosent organisk inntektsvekst og fem prosent organisk EBITDA-vekst i 2015 viser styrken til våre virksomheter, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor.

Telenor har vært igjennom en turbulent periode siden Brekke tiltrådte som toppsjef i telekomkonsernet i august i fjor.

Mistanker om korrupsjon i det delvis Telenor-eide Vimpelcom, anklager om CV-juks for toppsjefen og en styreleder som er kastet av næringsministeren er blant hendelsene som har preget telekomkonsernet den siste tiden.

Brekke uttaler at Telenor går inn i et utfordrende 2016, der selskapet møter økt konkurranse i noen av de viktigste markedene.

– Det vil derfor bli min hovedoppgave å sørge for at lønnsom vekst og kostnadseffektivitet er i fokus, sier konsernsjefen.

Styret i Telenor anbefaler et utbytte på 7,50 kroner per aksje. Utbyttet skal godkjennes på generalforsamlingen 11. mai, og er foreslått delt opp i to utbetalinger. Forslaget er i tråd med Telenors ambisjon om å levere årlig vekst i utbytte, heter det i meldingen.

Forventer videre vekst i 2016

Telenor venter fortsatt god organisk inntektsvekst for konsernet i 2016, men intens konkurranse og utfordringer i viktige markeder som Thailand og Malaysia legger press på forventningene til EBITDA-margin, skriver selskapet.

Telenor anslår en organisk inntektsvekst på to til fire prosent og en EBITDA-margin på 33 til 34  prosent.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå