Baksaas gir seg som Telenor-sjef i 2016

Styret i Telenor har bedt Jon Fredrik Baksaas om å ta ett ekstra år som Telenor-sjef.

<p><b>SNART 60:</b> Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas nærmer seg 60, og nå har det blitt klart at han forblir Telenor-sjef ut 2015.</p>

SNART 60: Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas nærmer seg 60, og nå har det blitt klart at han forblir Telenor-sjef ut 2015.

Baksaas har akseptert tilbudet om å forlenge ansettelsen, kommer det frem i en børsmelding.

Telenor-toppen kunne i utgangspunktet pensjonere seg ved fylte 60 år, og dette jubileet finner sted i november i år.

Han er imidlertid ønsket med videre.

- Bakgrunnen for at vi ønsker å forlenge, er at han gjør en god jobb. Telenor fungerer bra, og vi ønsker å skape ro og forutsigbarhet rundt ledersituasjonen, sier styreleder Svein Aaser til E24.

Dermed kommer Baksaas til å gi seg som konsernsjef for den norske telegiganten 1. januar 2016. Han vil fortsette som spesialrådgiver for Telenor i 12 måneder etter at han går av som konsernsjef.

- Har god tid

Aaser medgir at 59-åringen fremdeles er en sprek mann, men ønsker ikke å spekulere for mye i hvorvidt det er aktuelt med ytterligere utvidelser av avtalen.

- Baksaas har et betydelig verv som formann i GSMA (den internasjonale foreningen for mobiloperatører, journ. anm.) og gjør der en god jobb. Målet nå er å skape ro rundt forutsetningene og hans virke i Telenor og GSMA, sier Aaser.

Han vil ikke kommentere hvorvidt styret allerede har begynt å sondere terrenget etter Baksaas etterfølger.

- Hva vi gjør og ikke gjør, vil jeg nødig si så mye om. Det at vi nå sender ut melding om at det ikke blir noen avgang for Baksaas i november, betyr at vi har god tid, sier styrelederen.

Pen pensjon

Jon Fredrik Baksaas har vært i telekombransjen i 25 år, og har vært konsernsjef i Telenor siden 2002.

Han har i tillegg styreverv i Vimpelcom, Svenska Handelsbanken og Det Norske Veritas, foruten ledervervet i GSMA.

Finansavisen skrev i april om gullpensjonen til Baksaas. Sistnevnte kan vente seg tre millioner kroner i året i ytelsespensjon, noe som vil gi en månedlig utbetaling på rundt 126.000 kroner, frem til fylte 70 år. Deretter vil pensjonen falle noe.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå