Harvard bekrefter Brekke-utdannelse

Konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke, fikk en grad ved Harvard Kennedy School i 1998, dette bekrefter skolen i kveld.


<p><b>FÅR BEKREFTET UTDANNELSE FRA HARVARD:</b> Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke. Her utenfor NRK på Marienlyst torsdag kveld, da han uttalte seg til pressen i forbindelse feil i hans CV.</p>

FÅR BEKREFTET UTDANNELSE FRA HARVARD: Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke. Her utenfor NRK på Marienlyst torsdag kveld, da han uttalte seg til pressen i forbindelse feil i hans CV.

– Brekke fikk en grad i Mid-career Master Program in Public Administration (offentlig administrasjon) ved Harvard Kennedy School i 1998, sier presseansvarlig ved skolen, Doug Gavel, til E24.

Han vil ikke svare på detaljerte spørsmål om Brekkes søknad.

– På grunn av Harvard Universitets policy og amerikanske føderale lover som regulerer studentenes privatliv, kan jeg ikke gi informasjon om en bestemt student utover det å bekrefte grad og det året studenten ble uteksaminert, sier Gavel.

Det står på Harvards sider at bachelorgrad normalt er et krav til utdannelsen Brekke tok, men at det gjøres unntak: «Bachelorgrad kreves. (Fritak kan gis i sjeldne tilfeller.)»

Svært sjeldent

– Hvor vanlig er det at du blir tatt opp til en Mid-Career Master in Public Administration uten en bachelorgrad?

– Jeg har bare hørt om et par tilfeller de siste fem årene, og det er over 200 elever hvert år. Dette svarer en person ved administrasjonen for utdanningsprogrammet. Personen vil ikke oppgi sitt navn, men henviser til skolens opptakskontor.

– Hva skal til for at det skal gis fritak fra kravet om bachelorgrad?

– Det finnes ikke noen generelle regler. Siden det er så sjeldent vurderes det i hvert tilfelle, sier en ansatt ved opptakskontoret. Denne personen vil heller ikke oppgi navnet sitt, men henviser til presseansvarlig.

E24 har gjentatte ganger prøvd å få svar på nytt fra presseansvarlig ved Harvard Kennedy School, men så langt har han ikke besvart spørsmål om blant annet hvorvidt reglene var annerledes før.

Avslørte

Det var magasinet Kapital som torsdag avslørte at Brekke i 10 år hadde betydelige feil i sin CV. Bladet beskylder Brekke for CV-juks.

Sigve Brekke står oppført med to bachelorgrader i årsrapporten til Dtac, Telenors datterselskap i Thailand. De asiatiske selskapene Brekke har ledet, har flere ganger kommunisert at han har en bachelorgrad i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Telemark.

Brekke har gjennom Telenors kommunikasjonsavdeling torsdag sagt at han ikke oppga at han hadde en bachelorgrad da han søkte seg inn på master-studiet på Harvard.

«I søknaden til dette studiet gjorde Brekke det klart at Høyskolestudiet i Bø var en serie kurs, ikke en fullverdig grad, noe dette masterkurset heller ikke krever,» heter det i uttalelsen.

Derimot innrømmer Brekke at han da han søkte seg til et såkalt «Fellow Program» ved Harvard beskrev studigene fra Høyskolen i Bø, som han aldri avsluttet, som en «degree».

På NRK onsdag understreket Brekke at han uansett fikk avslag på den søknaden på grunn av mangelfull akademisk ballast.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå