Beskyldes for å underrapportere arbeidsskader

Tesla har gjentatte ganger feilmerket og undertelt arbeidsuhell for å gi inntrykk av at selskapets sikkerhetshistorie er bedre enn den faktisk er, hevder kilder overfor radioprogrammet Reveal.


<p>Tesla-sjef Elon Musk under presentasjonen av selskapets nye Roadster i fjor høst.</p>

Tesla-sjef Elon Musk under presentasjonen av selskapets nye Roadster i fjor høst.

Selskapets ledelse merket gifteksponering, muskelbelastninger og gjentatte stresskader som personlige medisinske problemer eller mindre uhell som bare trengte førstehjelp, og senket de offisielle ulykkestallene, ifølge Reveal, skriver CNBC.

Sikkerhetskompromisser ble gjort for å tilfredsstille Tesla-sjef Elon Musks estetiske preferanser, ifølge kanalen.

Blant annet skal ikke Musk ha likt fargen gul, noe som førte til at fotgjengerfelt i fabrikken ikke ble tydelig merket.

I undersøkelsen brukte reportere i radiokanalen måneder på å samle inn og evaluere skade- og sykdomsrapporter, ansattbonuser, samt telefonsamtaler til brann- og nødnumre.

Tesla-direktør for miljø, helse og sikkerhet, Laurie Shelby, uttalte i et intervju med Reveal at eventuelle tidligere sikkerhetsproblemer hos selskapet har blitt løst gjennom en blanding av ansattes opplæringsprogrammer og prosessforbedringer. Hun avviste også at selskapet hadde vært unøyaktig i sin rapportering av arbeidsulykker.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå