Bloomberg: Tesla vil bruke 40 milliarder på Kina-fabrikk

Mens USA krangler med Europa og Kina om handelshindringer, planlegger Tesla å bruke over 40 milliarder kroner på å bygge en fabrikk i Kina, ifølge Bloomberg.


<p><b>PLANLEGGER KINA-FABRIKK:</b> Tesla planlegger å bruke fem milliarder dollar på en fabrikk i Kina, melder Bloomberg. Her lades noen utgaver av Tesla Model S ved Teslas gigafabrikk i Nevada.</p>

PLANLEGGER KINA-FABRIKK: Tesla planlegger å bruke fem milliarder dollar på en fabrikk i Kina, melder Bloomberg. Her lades noen utgaver av Tesla Model S ved Teslas gigafabrikk i Nevada.

Elbilprodusenten vil bruke fem milliarder dollar (40,85 milliarder kroner) på prosjektet, ifølge nyhetsbyrået.

Bloomberg viser til en kilde med kjennskap til saken, som sier at handelskrigen mellom Kina og USA gjør det viktigere for selskapet å etablere produksjon i Kina, som er verdens raskest voksende bilmarked.

Kina har innført straffetoll på amerikanske biler, noe som gjorde Teslas biler opptil 30.000 dollar (over 240.000 kroner) dyrere.

Det Fremont, California-baserte elbilselskapet vurderer å hente penger i Kina for å finansiere deler av investeringen, ifølge byråets kilde.

Tesla planlegger å bygge en fabrikk nær Shanghai, og skal produsere sin billigste utgave Model 3 der fra 2020, ifølge Bloomberg.

Det var i juli at det ble kjent at Tesla var blitt enig med kinesiske aktører om en intensjonsavtale om å etablere fabrikken.

Les mer: Tesla vil bygge gigantfabrikk i Kina

Kina ga etter for Trump-klager

USAs president Donald Trump har klaget over at Kinas toll på 25 prosent på amerikanske biler som eksporteres til landet, mens USA har en toll på 2,5 prosent på kinesiske biler.

USAs eksport av biler til Kina er for øvrig langt høyere enn Kinas bileksport til USA.

Kina gikk tidligere i år med på å kutte sin toll på biler importert fra USA til 15 prosent, i et forsøk på å blidgjøre Trump.

Men etter at USA innførte nye toller på en rekke kinesiske varer, satte Kina på en ekstra toll på 25 prosent på amerikanske biler, ifølge Wall Street Journal.

Nylig varslet BMW at selskapet vil øke prisene på biler som produseres i USA og eksporteres til Kina på grunn av Kinas mottiltak mot amerikanske toller.

Les mer: BMW hever prisene i Kina som følge av økt toll

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå