Milliardtap for investorer som vedder mot Tesla tirsdag

Investorer som har veddet på at Tesla-aksjen vil falle i verdi endte med et papirtap på mer enn 12 milliarder kroner tirsdag, ifølge analyseselskap.


<p><b>KOSTBART Å VEDDE MOT:</b> Tesla-sjef Elon Musk ga shorterne en smell tirsdag da han sa han ville ta selskapet av børs.</p>

KOSTBART Å VEDDE MOT: Tesla-sjef Elon Musk ga shorterne en smell tirsdag da han sa han ville ta selskapet av børs.

– Tesla-shorterne har fått enda et slag i brystet og kan se posisjonene sine gå opp i røyk, skrev S3 Partners, som spesialiserer seg på finansteknologi og analyse, i et notat sent tirsdag.

Ifølge analyseselskapet tapte shorterne, som Jan Petter Sissener, totalt 1,5 milliarder dollar (12,29 milliarder kroner) tirsdag, ifølge Marketwatch.

I august er tapet på 3 milliarder dollar (24,57 milliarder kroner), mens tapet så langt i år er på 3,2 milliarder dollar (26,22 milliarder kroner), ifølge S3 partners.

Dundret opp 11 prosent

Tapene kom etter at Teslas aksjekurs tirsdag skøyt i været, etter at toppsjef og gründer Elon Musks på uttalte at han vurderer å ta selskapet av børs ved å kjøpe det tilbake for 420 dollar per aksje.

Prisen Musk skisserer, innebærer at selskapet vil verdsettes til ti milliarder dollar mer, en prisøkning på 17 prosent.

Da Wall Street stengte tirsdag hadde Tesla-aksjen lagt på seg 11 prosent til 379,57 dollar per aksje – og siden starten av året er aksjen opp nesten 22 prosent.

Lei av «ville kursutslag»

Årsaken til at Musk skal være interessert i å ta selskapet av børs er ifølge en pressemelding fra selskapet at han er lei av «ville» kursutslag i børsmarkedet.

– Å være avhengig av kvartalsmessige sykluser setter et enormt press på Tesla for å ta beslutninger som kan være riktige kortsiktig, men muligens gale på lang sikt, skriver han.

Ifølge S3 Partners er Tesla den nest mest shortede aksjen på Wall Street, kun slått av Alibaba.


 <p>Kursutviklingen til Tesla-aksjen på Wall Street tirsdag kveld. </p>

Kursutviklingen til Tesla-aksjen på Wall Street tirsdag kveld. Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå