Musk hever produksjonsmålet for Model 3

Etter en trøblete periode for selskapet, ser Tesla-sjef Elon Musk lys i tunnelen. Allerede i juni forventer han en produksjon på 6.000 Model 3 i uken.


<p><b>ØKT PRODUKSJON</b>: 6.000 Model 3 skal produseres i uken innen juni.</p>

ØKT PRODUKSJON: 6.000 Model 3 skal produseres i uken innen juni.

Etter å ha stoppet produksjonen ved fabrikken i Fremont, varsler toppsjef Elon Musk at Tesla nå kan starte med produksjon av Model 3 døgnet rundt, skriver Bloomberg.

I en e-post skrev Musk til selskapets ansatte at man fra nå vil sette inn ekstraskift for å heve produksjonen ytterligere.

Målet er å produsere 6.000 biler per uke allerede i juni. Det er 1.000 biler mer enn det målet selskapet tidligere har kommunisert.

Les også: Oljefondet ga tommel ned til Musks gigantiske lønnspakke

«Som en del av målet for å nå 6.000 vil all Model 3-produksjon ved Fremont gå 24 timer i døgnet, syv dager i uken», skrev Musk.

«Det betyr at vi vil legge til et ekstraskift til montering, karosseri og lakkering».

Etter å ha pauset produksjonen noen dager denne uken, signaliserer Musk at det samme vil skje i mai. Ifølge Musk vil man nå en produksjon på 3–4.000 biler allerede da.

Å lykkes med Model 3-produksjonen er spådd å være helt avgjørende for Tesla. Samtidig, hvis man lykkes med å heve produksjonen til 6.000 biler per uke, så vil inntektene fra bilsalget gjøre underverker for selskapet.

Musk sa tidligere at Tesla ikke vil trenge mer penger fra utsiden, og vil gå med overskudd i tredje og fjerde kvartal.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå