Han blir Tines nye konsernsjef

Meierigigantens toppsjef slutter etter 14 år. BN Bank-sjef Gunnar Hovland overtar.


<p><b>HAN BLIR NY TINE-SJEF</b>: BN Bank-sjef Gunnar Hovland går over til meierikonsernet ved årsskiftet.</p>

HAN BLIR NY TINE-SJEF: BN Bank-sjef Gunnar Hovland går over til meierikonsernet ved årsskiftet.

– Dette er en drømmejobb for en fyr som meg. Tine har én av Norges sterkeste merkevareporteføljer. Det er en fantastisk spennende mulighet å gripe fatt i, sier Hovland til E24.

Han vil ta over for Hanne Refsholt, som har vært konsernsjef i Tine i 14 år. Meierikonsernet står overfor en nedbemanningsprosess etter en tid med skuffende salgsutvikling.

– Hva slags endringer kan Tine vente seg nå?

– Hehe, nå skal jeg først bruke tid på å bli kjent med de ansatte og virksomheten. Men det er klart det blir viktig å sikre produktutvikling og vekst i butikkene, sier Hovland.

Valgte selv å slutte

– Dette er en prosess som har pågått en stund. Den startet allerede før nyttår, opplyser Tine-kommunikasjonssjef Lars Galtung til E24.

Han sier Refsholt selv valgte å slutte.

– Hvorfor slutter hun?

– Nå er 14 år ganske lang tid for en konsernsjef, og hun har også et ønske om å prøve noe annet i arbeidslivet. I tillegg har hun en del eksterne styreverv som hun ønsker å bruke mer tid på, sier Galtung.

Han sier styret i Tine er svært fornøyde med valget av Refsholts ersatter:

– Hovland har jobbet i Tine tidligere, har svært sterk kommersiell erfaring, har en god kunde- og forbrukerorientering, har skapt god lønnsomhet i selskapene han har ledet, og har også stor kompetanse i endringsledelse – og Tine er i en endringsprosess, poengterer Galtung.

– Skjønner at han ikke kan si nei

– Han har kvaliteter som styret i Tine er svært fornøyd med å få i en ny konsernsjef, fortsetter han.

Hovland har vært øverste sjef for BN Bank siden 2011. Styreleder Finn Haugan sier den avtroppende banksjefen har gjort en «kjempejobb».

– Under hans ledelse har BN Bank blitt en av vekstvinnerne i privatmarkedet, sier Haugan i en kommentar.

– Jeg beklager at han nå slutter, men skjønner samtidig at han ikke kan si nei til et tilbud om å bli konsernsjef i Tine, hvor han også har jobbet mange år tidligere, fortsetter Haugan.

Hovland har seks måneders oppsigelsestid, og vil derfor fortsette som administrerende direktør i BN Bank til 31. desember i år, opplyses det.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå