Tjente millioner på andres gjeld

Investor og Dine Penger-gründer Christian Vennerød har tjent millioner på å spekulere i andre selskapers gjeld.

FORNØYD:  Dine Penger-gründer Christian Vennerød tjener godt på å spekulere i gjelden til selskaper som sliter med finansieringsproblemer.
FORNØYD:  Dine Penger-gründer Christian Vennerød tjener godt på å spekulere i gjelden til selskaper som sliter med finansieringsproblemer.

- Vi har hatt en helt utrolig avkastning på en investering som vi anså som tilnærmet risikofri, sier investor Christian Vennerød til Dagens Næringsliv.

Rett før jul kjøpte kjøpte selskapet Global Kreditt Invest, som Vennerød er medeier i, opp gjelden til Eksportfinans, en investering Vennerød mener nesten er for god til å være sant.

- Vi greide å kjøpe for 20 millioner kroner i Eksportfinans-obligasjoner, og siden har kursen steget, sier han til DN.

Nedgradering

Moody’s Investors Service valgte i november å nedgradere Eksportfinans’ gjeldskarakter fra Aa3 til BA1. Dette betyr at Eksportfinans har fått karakteren som på folkemunne kalles junk – eller søppel. Til tross for dette mener ikke Vennerød at investeringen i selskapets obligasjoner innebar stor risiko.

God avkastning

I 2009 satset Global Kreditt Invest 70 millioner kroner på spekulasjoner i gjelden til andre selskaper. Siden da har selskapet hatt en avkastning på 57 prosent før skatt. Vennerød har selv investert fem millioner i selskapet og tjent nær tre millioner på investeringen.

LES OGSÅ:

Eksportfinans avviser mislighold

Eksportfinans nedgradert til «søppel»

Eksportfinans nedgradert to hakk av ratingbyrå

På forsiden nå