Åpner ny børs i Norge

Den tyske børsgiganten Börse Stuttgart kaster seg inn i kampen om kundene som vil spekulere i derivater og andre finansielle instrumenter.

UTFORDRER: NDX-sjef Tommy Fransson sier målet er å bli den viktigste markedsplase for norske investorer som ønsker å handle med derivater og andre finansielle instrumenter.
UTFORDRER: NDX-sjef Tommy Fransson sier målet er å bli den viktigste markedsplase for norske investorer som ønsker å handle med derivater og andre finansielle instrumenter.

Torsdag lanseres markedsplassen Nordic Derivates Exchange (NDX) i Norge. Målet er å bli den viktigste markedsplassen for norske investorer som ønsker å handle med derivater og andre finansielle instrumenter.

NDX drives av den svenske børsen Nordic Growth Market, som igjen eies av det tyske selskapet Börse Stuttgart Holding. Dette selskapet er Tysklands ledende selskap innen privatkundemarkedet.

- Norge har fra før en rekke forskjellige børser for ulike produkter. Det finnes handelsplattformer for aksjer, fisk og strøm og med åpningen av NDX Norway får Norge et handelssted som er spesielt tilrettelagt derivater, sier Tommy Fransson, sjef for NDX.

Den nye markedsplassen vil i første omgang tilby handel i diverse spekulasjonsprodukter. NDX beskriver selv risikonivået for produktene som høyt.

Børsen tilbyr blant annet bull- og bearsertifikater, et produkt som kalles turbowarrant, vanlige warrant, samt et produkt som kalles mini future.

Samtlige av produktene er girede, det betyr at investoren kan vinne mye mer – eller tape mye mer – enn han ville gjort i en tradisjonell investering.

Les også:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå